Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STARTSCHOT HAVENLOOP EN KONINGSDAG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) geeft om 10.00 uur het startschot voor de Havenloop in Vlaardingen. Na het startschot kunnen aanwezigen naar het Veerplein lopen voor de opening van Koningsdag. Jetten geeft daar om 10.10 uur een openingsspeech voor Koningsdag. Na haar speech volgt de Oranje aubade ‘Heel Vlaardingen zingt’ met het Groot Vlaardings aubadekoor onder leiding van Jan Wilmer. Hierna gaat Koningsdag officieel van start.

Bij de Havenloop -de oudste stratenloop van Nederland- lopen de deelnemers rond de Oude Haven. De start is aan de Westhavenkade, voorbij de Visbank. Voor alle deelnemers ligt een leuke herinnering klaar, plus een tegoedbon aangeboden door een van de sponsors. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke afstand ligt er naast de bloemen ook een mooie prijs klaar.

De jeugd tot 12 jaar loopt één ronde, de overige deelnemers kunnen een keuze maken om de 5km (vier ronden) of de 10km (acht ronden) te lopen.

In verband met de aanpassing van het parcours enkele jaren geleden is dit parcours niet meer gecertificeerd als zijnde een wedstrijdparcours, ook dit jaar zal de Havenloop een prestatieloop zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *