Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START SLOOP SLUISPOLDER-WEST MAASSLUIS

Op de locatie G.A. Brederolaan komt een Integraal Kindcentrum (bassischool) met een sportschool. Hierin krijgt basisschool Het Spectrum een plek. Deze is nu nog gevestigd aan de Fenacoliuslaan.  Op de locatie Guido Gezellestraat en Mgr. W.M. Bekkerslaan worden 36 nieuwe woningen gebouwd. Er komen twee blokken met eengezinswoningen, waarvan 11 koopwoningen en 11 huurwoningen. Ook wordt er een wooncomplex gebouwd met drie woonlagen en in totaal 14 huurwoningen. De 11 koopwoningen worden verkocht door Boele & van Eesteren. Maasdelta biedt de 25 huurwoningen in de sociale huursector aan.
Op de locatie G.A. Brederolaan komt een Integraal Kindcentrum (bassischool) met een sportschool. Hierin krijgt basisschool Het Spectrum een plek. Deze is nu nog gevestigd aan de Fenacoliuslaan.
Op de locatie Guido Gezellestraat en Mgr. W.M. Bekkerslaan worden 36 nieuwe woningen gebouwd. Er komen twee blokken met eengezinswoningen, waarvan 11 koopwoningen en 11 huurwoningen. Ook wordt er een wooncomplex gebouwd met drie woonlagen en in totaal 14 huurwoningen. De 11 koopwoningen worden verkocht door Boele & van Eesteren. Maasdelta biedt de 25 huurwoningen in de sociale huursector aan.

MAASSLUIS- Maandagochtend is gestart met de grove sloop van de flat aan de G.A. Brederolaan in Maassluis. Na een periode van voorbereiding en asbestsanering, wordt het resterende gebouw nu met behulp van een grote kraan gesloopt. In de loop van november volgt ook de sloop van de flat aan de Guido Gezellestraat.

In september zijn de voorbereidingen voor de sloop van beide flats getroffen. Aansluitend startte het sloopbedrijf in oktober met de sanering van de asbesthoudende onderdelen aan de binnen- en buitenzijde van de gebouwen. Daarbij werden ook her te gebruiken materialen, zoals hout en dakbedekking, verwijderd. Mede dankzij de gunstige weersomstandigheden, verliepen deze werkzaamheden voorspoedig. De grove sloop van de flat aan de G.A. Brederolaan kan daardoor al begin november starten. In de loop van november volgt ook de grove sloop van flat aan de Guido Gezellestraat.

Met behulp van een grote kraan worden de flats gesloopt. De aannemer neemt maatregelen om geluidshinder en stofoverlast tot een minimum te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijft het gebied toegankelijk voor verkeer. Als alles meezit, worden de sloopwerkzaamheden begin februari afgerond. De slooplocatie blijft omheind met hekken, totdat de werkzaamheden voor de geplande nieuwbouw starten.

De bouw van de zesendertig nieuwe woningen start naar verwachting in het komend voorjaar. De nieuwbouw wordt na de zomer van volgend jaar opgeleverd. Bij het verkopen en verhuren van de nieuwe woningen is het noodzakelijk dat het openbaar gebied ook aangelegd is. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Maassluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *