Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START RESTAURATIE HAVENKERK SCHIEDAM

SCHIEDAM- De restauratie en herbestemming van de Schiedamse Havenkerk tot evenementenlocatie is officieel van start gegaan. Onder andere de vloer, de biechtgang en de installaties en voorzieningen worden door BOEi, de Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, aangepakt. Voor Vrienden van BOEi is er op zaterdag 6 juli een eenmalige gelegenheid om de restauratie van dichtbij mee te maken. Daarna is de kerk tot het einde van 2019 gesloten.

De restauratie wordt uitgevoerd door het Leidse aannemersbedrijf Burgy en mede mogelijk gemaakt door onder andere de Gemeente Schiedam en de Provincie Zuid-Holland.

Sylvia Pijnenborg, directeur religieus erfgoed BOEi: ‘De Havenkerk is een bijzonder object met een prachtig interieur. De kerk werd al eerder op beperkte schaal gebruikt als locatie voor culturele en zakelijke evenementen, congressen en feesten. Die lijn willen we voortzetten en professionaliseren teneindeeen kansrijke exploitatie te krijgen, uiteraard passend binnen de omgeving en met respect voor het gebouw. We vinden het belangrijk dat de kerk een plek wordt waar Schiedammers én bezoekers van buiten graag komen.”

Havenkerk, Lange Haven SchiedamHet bijzondere rijksmonument werd in 1822/1823 gebouwd voor de rooms-katholieke eredienst. Dankzij de rijkdom van de jeneverstad in deze periode, werd het interieur van deze neo-classicistische kerk verfraaid met een voor Nederland uniek neobarok interieur.Het casco van de kerk werd eerder al grondig gerestaureerd door de Stichting tot de Restauratie en Instandhouding van de kerk aan de Lange Haven (SRI), die de kerk in 2018 aan BOEi heeft overgedragen.

In het najaar gaat een nieuwe reserveringssite, www.havenkerkschiedam.nlin de lucht voor o.a. het reserveren van de Havenkerk. Informatie over de havenkerk als evenementenlocatie is te vinden via https://www.locatiecentrale.nl/locations/137-havenkerk-schiedam.

Voor meer informatie over de Havenkerk en de historie ervan: http://www.boei.nl/projecten/havenkerk-schiedam

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *