WATERWEG ACTUEEL

START RENOVATIE KORENBEURS SCHIEDAM

START RENOVATIE KORENBEURS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De renovatie van de Korenbeurs in Schiedam gaat vandaag van start, maar de bibliotheek blijft open. Doel van de restauratie is onder meer om de glazen kap in ere te herstellen. Ook worden er werkzaamheden verricht die de tocht in het pand verminderen. Alle producten en diensten van de bibliotheek blijven beschikbaar, net als horecagelegenheid Césant.

Van Doorn en Salari Vastgoed is eigenaar van de Korenbeurs. Een rijksmonument, gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. In 2017 en 2018 vinden er restauratiewerkzaamheden plaats. De werkzaamheden zijn verdeeld over een aantal fasen. Fase 1 is het opknappen van de glazen kap. Dit start op 13 november. In fase 2, later in 2018, komt de buitenkant van het pand aan bod.

Om aan de glazen kap te kunnen werken wordt van 13 tot en met 17 november een houten vloer onder het dak aangelegd. Omwille van de veiligheid is de binnentuin tijdens deze dagen niet bereikbaar. De rest van het gebouw is wel toegankelijk.

Om het woon-werkverkeer rond de Korenbeurs zoveel mogelijk te ontzien, wordt vooral deze week het materiaal geleverd. Dit gebeurt aan de achterzijde van de Korenbeurs. In de overige weken zijn zij binnen in de Korenbeurs aan het werk. Door het aanleggen van de houten vloer onder het dak is het minder licht in de Korenbeurs. De werkzaamheden zijn in het najaar gepland, omdat het deze dagen toch al donkerder is. Op deze manier hebben de bezoekers er minder last van. De renovatie kan mogelijk geluidsoverlast veroorzaken.

Webradio Torpedo

november 13th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *