Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START NIEUW HOOGWATERSEIZOEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het eerste hoogwater voor dit seizoen wordt vanavond om 23.15 uur verwacht in Vlaardingen. De gemeente verwacht dan een waterstand tussen 1,75 en 2,10 meter boven Normaal Amsterdams Peil (NAP).

De parkeerplaatsen bij de Pelmolen aan de Westhavenkade en delen van de rijweg aan de Oosthavenkade, Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde (Schiereiland) en Maasboulevard kunnen onder water komen te staan.

De gemeente sluit tussen de Oosthavenkade af ter hoogte van het Grote Visserijplein. Dit geldt ook voor de KW-haven Zuidzijde en een deel van de Maasboulevard (tussen Westerhoofd en Abel Tasmanlaan). Er komen wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen met hun auto rijden of parkeren in de gebieden waar hoogwater verwacht wordt.

Anders dan voorgaande jaren houdt men het nu droog bij het populaire Chineesrestaurant China Garden aan de Maasboulevard. Dankzij een betonnen verhoging van circa 1 meter, waarop de hele staalconstructie is gebouwd.

Op maandag 2 november kunt u weer terecht om te dineren bij  het Chineesrestaurant, maar al op dinsdag 6 oktober start de keuken met een afhaalservice.

Foto’s: archief

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *