Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND LIJKT TE GAAN LUKKEN

SCHIEDAM- De start van de Hoekse Lijn op 30 september aanstaande lijkt te gaan lukken. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een positief advies gegeven voor de afgifte van de indienststellings-vergunning. ‘Uiteraard is dit onder voorbehoud dat er geen nieuwe storingen optreden bij het uitvoeren van het test- en proefbedrijf en het tijdig verkrijgen van de vergunning’, schrijft de Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga (VVD) in de voortgangsrapportage. Vooralsnog hebben de uitkomsten van het testbedrijf geen grote knelpunten of veiligheidsissues opgeleverd.

Momenteel wordt de dienstregeling getest. Dit betekent dat metrolijn B vanuit Nesselande conform de huidige dienstregeling op de Hoekse Lijn rijdt. Hierbij stappen passagiers uit op Schiedam Centrum en rijden de metro’s zonder passagiers verder over het traject van de Hoekse Lijn naar Hoek van Holland en terug naar Schiedam Centrum, waar de metro’s weer het bestaande net op rijden. Dit duurt nog tot en met komende zaterdag. In de eerste week van september zullen restwerkzaamheden aan de baan plaatsvinden. Hierbij wordt niet gereden met metro’s. Vanaf het weekend van 7 september zal het proefbedrijf starten.

Op dit moment zijn er circa 1300 ritten gereden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “START METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND LIJKT TE GAAN LUKKEN

  1. Eindelijk…toen met de Bus gegaan naar het strand…maar straks met de Tram naar het strand..Snel en handig…dus wij komen eraan als de lijn draait.
    Groet, henk en wilke uit kampen

  2. Ze moeten zich de ogen uit de kop schamen, weer een overheid fiasco project, het zoveelste al.
    De mensen die zijn aangewezen op trein of metro die 2 jaar langer met de bus hebben moeten reizen, daar heb ik respect voor, niet voor die fancy project management teams van de overheid.
    En let maar op, het laatste stukje naar het strand wordt ook een jaren lange strijd met miljoenen budget overschrijding!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *