Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START KEURPUNT VEE HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Op het terrein van Stena Line is deze week getart met een zogeheten keurpunt levende have. Het Animal Centre Hoek van Holland (ACH) is een samenwerking tussen ECS Livestock en Stena Line. Binnen de Gebiedscommissie Hoek van Holland werd begin december gevreesd voor verkeersopstoppingen door de komst van het keurpunt.

Het keurpunt in Hoek van Holland is het enige keurpunt in de Nederlandse zeehavens waar levende dieren veterinair kunnen worden gekeurd. Sinds 1 januari jongstleden zijn keuringen verplicht voor dieren afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Op die datum eindigde de Brexit overgangstermijn.

De EU-Commissie heeft inmiddels groen licht gegeven aan ACH voor het keuren van eendagskuikens en broedeieren. Een aanvullende vergunning voor het keuren van paarden wordt later in januari verwacht. Stena Line is een van de bepalende vervoerders op de Noordzee van deze levende have van en naar de Britse havens Harwich en Killingholme.

Dierenartsen van de NVWA voeren de keuringen uit en deze vinden plaats in de faciliteiten van ACH op het terrein van Stena Line. Er is ook al stalruimte beschikbaar voor 7 paarden. ACH start met het keuren van paarden zodra hier ook groen licht voor gegeven is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “START KEURPUNT VEE HOEK VAN HOLLAND

  1. Laat dat, geen heen en weer gesjoemel met dieren, van klein tot groot.
    Wij mensen worden afgerekend hoe wij met dieren omgaan.
    Dieren slaan terug, corona is er een van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *