Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START KERTSBOMENVERKOOP PARKEERPLAATS MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er worden weer kerstbomen verkocht op de parkeerplaats in de Petrus Kockstraat in Maassluis. Tot 21 december fungeert een deel van de parkeerplaats als tijdelijke standplaats voor de handel in onder meer de Nordmann kerstboom, de Servische en de Blauwspar.

Het kerstbomenseizoen is dit jaar een stuk eerder begonnen dan andere jaren. Halverwege november is de verkoop aan particulieren al op gang gekomen. Door de aanhoudende lockdown – ter bevordering van het coronageloof – rekent de Vereniging van Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) op een stijging van minstens 10 % aan verkochte bomen. Zij zien nu al een toename in het aantal aangevraagde kerstbomen. Consumenten willen het nu in huis extra gezellig maken.

De verkoop van kerstbomen is de laatste jaren steeds meer in handen gekomen van het grootwinkelbedrijf. IKEA verkoopt tussen eind november en half december (zolang de voorraad strekt) kerstbomen van het type Nordmann voor 1 euro. Bij Bol.com heeft u al een kerstbom die wordt thuisbezorgd vanaf een tientje. Verder zijn de bomen ook te koop bij  bouwmarkt als Hornbach, Karwei en Praxis.

Kerstbomen zijn op te delen in twee categorieen: zilversparren (Abies) en sparren (Picea). De zilversparren hebben rechtopstaande, stompe, naalden. Sparren hebben hangende spitsere naalden die vaak wat meer prikken.

Overigens is van alle kerstbomen in de huiskamer 60% een kunst-kerstboom.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *