Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START HISTORISCH FEESTJAAR VLAARDINGEN 1018

VLAARDINGEN- Tijdens de nieuwjaarsreceptie is door burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) met een video het startsein gegeven voor het Vlaardingse feestjaar. In de video wordt Graaf Dirk-III gespeeld door wethouder Hans Versluijs (PvdA). En wie goed kijkt herkent meer, min of meer, bekende Vlaardingse gezichten.

Met de receptie stapte Vlaardingen maar liefst 1000 jaar terug in de geschiedenis. Dit jaar viert en herdenkt de stad de Slag bij Vlaardingen, een historische en belangrijke gebeurtenis van 1000 jaar geleden. Een gebeurtenis met grote gevolgen, waar Vlaardingers trots op zijn.

Wat de burgemeester betreft gaat Vlaardingen 1018 echt beleven door niet aan de zijlijn te staan, maar door actief mee te doen, door het samen te vieren. Dat kan zijn door het Tapijt van Vlaardingen te borduren, maar ook door een app te spelen met Dirk-III-minigames, een lezing of tentoonstelling te bezoeken of de historische thriller Dubio te verslinden.

Jetten: “Ik raad verder iedereen van harte aan om een eigen banier te maken met een eigen wapen dat laat zien wie jij bent. We willen met 1018 van die banieren en bijbehorende trommels graaf Dirk III en zijn mannen warm onthalen op 15 juni tijdens het Historisch Stadsspektakel. Doe mee!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *