Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STADSSTRAND VLAARDINGEN DISCRIMINEERT’

VLAARDINGEN- Horeca-evenement Het Stadsstrand Vlaardingen discrimineert. Dat is de overtuiging van Daniël Gerritsen. De Vlaardinger was afgelopen vrijdag uitgenodigd om aan te schuiven in het live programma van Omroep Vlaardingen (Komkommeren), maar Gerritsen mocht het terrein niet op. Eerst moest hij zijn telefoonnummer achterlaten. Toen hij dat weigerde werd hij door een beveiliger het terrein af begeleid. De programmamakers kwamen zonder gast te zitten. Organisator van het Stadsstrand, Rory Dickhoff, is onbereikbaar voor een nadere toelichting.

Gerritsen heeft inmiddels een videofragment online gezet waarop te horen is wat organisator Dickhoff tegen Omroep Vlaardingen zegt, terwijl hij kijkt in de richting van de geweerde Gerritsen. Dickhoff: “Ik wist niet dat je hem een podium geeft op mijn evenement.”

De programmamakers wilde hun stadsgenoot – naar eigen zeggen – beter leren kennen door hem afgelopen vrijdag uit te nodigen voor de microfoon van de omroep. Gerritsen is actief bij demonstraties tegen de lockdown. In 2018 deed hij een vruchteloze gooi naar een raadszetel tijdens de verkiezingen. Hij zou het PVV geluid willen laten horen in de Vlaardingse raad.

In de uitzending van Omroep Vlaardingen is melding gemaakt van het weigeren van Gerritsen vanwege het niet willen opgeven van zijn telefoonnummer. Volgens de regels zoals Koninklijke Horeca Nederland (KHN) deze onlangs heeft verspreid mag een gast op die grond niet worden geweigerd. KHN schrijft: ‘Horecaondernemers zijn verplicht de gast te vragen om de naam en contactgegevens van gasten te noteren voor een eventueel bron- en contactonderzoek. Gasten registeren zich op vrijwillige basis. Als gasten geen contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd.’

Inmiddels lijkt ook de politieke kleur van Gerritsen een rol te spelen bij de weigering, gelet op de uitspraak van Dickhoff.

In de eigen huisregels van Het Stadsstrand staat: ‘We tolereren geen racistische, discriminerende, seksistische, fascistische of beledigende opmerkingen, ongewenst of grensoverschrijdend seksueel gedrag of hinderlijke en agressieve gedragingen. Kortom: houd het leuk en fatsoenlijk en toon respect voor mens en materiaal.’

Twee weken terug was een telefoontje van een GroenLinks wethouder naar een van de twee programmamakers van Komkommeren al voldoende voor (zelf)cencuur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “‘STADSSTRAND VLAARDINGEN DISCRIMINEERT’

  1. Schandalige reactie voor een horeca ondernemer! Dit is absoluut niet toelaatbaar. Ik zou een dergelijke horeca gelegenheid niet bezoeken. Hanteert voor zichzelf zijn eigen opgestelde regels niet. Ook ik laat nergens mijn gegevens zo maar noteren. Horeca en mens onwaardig. De man moet zich diep schamen!

  2. Ik ben het er volledig mee eens, dat Stadsstrand Vlaardingen zich schuldig maakt aan discriminatie! Dit mag niet en is strafbaar! Van mijn part mag het vervolgd worden!

    Mijn vriend Gerritsen was UITgenodigd door Omroep Vlaardingen, maar gaf volledig terecht zijn gsm nummer niet door! Dat is nog altijd privacy! En ja, ik heb het ook gehoord op de video; dat er een smoes verzonnen was om mijn vriend Gerritsen, geen podium te geven.

    Het is ook voor jullie toekomst, dat hij geïnterviewd zou worden en kon vertellen waar hij voor staat en wil gaan!! En ik sta achter hem, daarin! Excuus zou netjes zijn en op z’n plaats, want hij is volledig onterecht behandeld.

    En daarbij… Als die leider van terreurgroep BLM uitgenodigd zou worden en hij geeft zijn gsmnummer ook niet af, wordt hij dan ook geweigerd in een live uitzending?? En als die het op video kan vaststellen, dat ze liever geen podium willen geven aan die crimineel van BLM? Hadden jullie dan hetzelfde gedaan?? Ik vind dat dus niet kunnen!! En dient rechtgezet te worden.

    1. OMG, dom exemplaar. Deze rotte tijd is kunstmatig, door onze onderdrukkers, gecreëerd. Niet meewerken is een terechte daad van verzet. Pleur af die muilkorven, rot op met je anderhalve meter. Covid-19 is een grote leugen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *