Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSHERSTEL MAASSTEDEN BV IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De nieuwe organisatie Stadsherstel Maassteden BV houdt kantoor in Pand Paulus aan de Korte Haven 125 in Schiedam.

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn sinds donderdag aandeelhouders geworden van Stadsherstel Maassteden BV. Met deze stap kan Stadsherstel Maassteden BV zich gaan inzetten in de Waterweggemeenten voor behoud en herstel van de monumenten en beeldbepalende panden die tussen wal en schip dreigen te raken.

Stadsherstel Maassteden BV streeft een maatschappelijk doel na: het behoud van cultureel erfgoed en het historische karakter van de dorpen en steden in haar werkgebied voor toekomstige generaties. De organisatie ziet het als haar maatschappelijke taak om op duurzame wijze bij te dragen aan de leefbaarheid van de (binnen)steden middels het restaureren, renoveren, realiseren en vervolgens exploiteren van panden met cultuurhistorische waarde. Naar aanleiding van een schouw in de drie gemeenten zijn partijen tot de conclusie gekomen dat er genoeg projecten zijn om op te pakken. Voor een aantal panden zal gestart worden met een haalbaarheidsonderzoek.

Door de panden na restauratie en herbestemming te exploiteren en te beheren wordt de kwaliteit en behoud van deze panden geborgd en een bijzondere portefeuille van historische panden opgebouwd. De organisatie werkt op zakelijke en professionele wijze, wat betekent dat de investeringen in de panden op termijn een direct en indirect rendement dienen op te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *