Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSHAVEN BROUWERIJ TEGEN GRENS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Eind dit jaar opent Stadshaven Brouwerij Rotterdam haar deuren in de voormalige havenloods aan de Merwehaven. In de Brouwerij komt ook een restaurant, dat geëxploiteerd zal worden door de Bierfabriek.

De Stadshaven Brouwerij gaat naast de bestaande drie bieren, nieuwe varianten brouwen en heeft een start capaciteit van 20.000 HL (2 mln liter bier). Hiermee is de brouwerij de grootste van Rotterdam en één van de grotere ambachtelijke brouwerijen van Nederland. De opening van deze brouwerij draagt bij aan de levendigheid en sociale dynamiek van het gebied en staat gepland voor oktober 2020.

De vestiging van de brouwerij past in de ambitie die Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam uitvoeren om Merwe-Vierhavens (M4H) te transformeren tot een aantrekkelijk nieuw woon- en werkgebied. Hier worden oude fruitloodsen ingericht voor de nieuwe generatie maakbedrijven die werken met nieuwe technologieën als digitalisering, robotisering, 3D printing en material science.

Samen met RDM Rotterdam – op het terrein van de oude Rotterdamse Droogdokmaatschappij, en tegenwoordig een florerende innovatiehub – vormt M4H het Rotterdam Makers District: een energiek gebied met een mix van werken, wonen, cultuur, horeca, sport en onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *