Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSDICHTER VLAARDINGEN ONTVANGT TOCH SUBSIDIE

De functie van Stadsdichter genoot status in Vlaardingen. In elk geval ten tijden van Mirjam Poolster: echtgenote van Look J. Boden.
De functie van Stadsdichter genoot status in Vlaardingen. In elk geval ten tijden van Mirjam Poolster: echtgenote van Look J. Boden.
VLAARDINGEN- De Vlaardingse Stadsdichter Look J. Boden heeft een bedrag van in totaal 2.750 euro aan subsidies ontvangen. Hoewel Boden officieel geen financiële ondersteuning vanuit de Gemeente Vlaardingen heeft gekregen, heeft de voormalige Vlaardingse Cultuur Stichting hem dit jaar toch nog een subsidie van 2000 euro toegekend. Ook de Rotary Vlaardingen (250 euro) en het DeltaPort Donatiefonds (500 euro) kwamen met subsidies.

De Stadsdichter heeft, na anderhalf jaar trekken, zijn begroting rond. Hiervan organiseert hij vanaf september een wedstrijd en komt er in 2017 een bundel met al zijn Stadsgedichten. Boden is enorm verbaasd over de tijd die het gekost heeft om het budget bij elkaar te brengen: “Ik heb al veel fondsen geworven in mijn leven, ik denk wel anderhalf tot twee ton, maar het schrapen heeft nog nooit zo lang geduurd als nu. Wie Stadsdichter van Vlaardingen wil zijn, kan er maar beter een baan bij hebben”, constateert Boden.

Stadsdichter Boden wil zijn onbezoldigde functie in januari overdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *