Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSBESTUUR VLAARDINGEN DECLAREERT JAARLIJKS 350 BONNETJES

VLAARDINGEN- Burgemeester en wethouders van Vlaardingen leveren gemiddeld 350 declaraties per jaar in bij de gemeente. Dat maakt een kleine rekensom duidelijk op basis van het aantal documenten (3.500), die het raadslid Tim Thiel (fractie Boers) graag wil inzien, over de afgelopen 10 jaar (een periode met telkens 6 collegeleden).

Fractievoorzitter Ron Boers, in de uitzending van Omroep Vlaardingen: “Wij hadden eerder al gevraagd, kom maar op met je bonnetjes en declaraties, omdat er gedoe was over de woonplaats van de burgemeester. Toen werd er gezegd, die krijg je niet! Dat had met de veiligheid van haar en haar gezin te maken. Nou, echt vreemd. Dus toen hebben wij gezegd, dan komen wij met een Wob-verzoek en dan gaan we het ook voor het hele college vragen. Want het klinkt alsof je iets te verbergen hebt.”

Vanaf dat moment groeide de twijfel. Boers: “Die dingen zijn in principe openbaar, als je daar netjes om vraagt, maar als je al 4 weken nodig hebt, om vervolgens te zeggen we hebben nog eens 4 weken nodig, dan denk ik, dan heb je je zaken niet op een rijtje. Of zijn er andere redenen waarom je ze niet wilt geven.”

Raadslid Thiel krijgt de gevraagde documenten alleen te zien wanneer per bonnetje eerst 2,05 euro wordt afgerekend. Thiel kreeg dit vrijdag per brief van het college te horen.

Waterweg Actueel onthulde op Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) dat de burgemeester van Vlaardingen in Breda woont, op basis van verklaringen van haar Bredase buren, bewoners van een appartementencomplex in Vlaardingen-Holy en gegevens uit het Kadaster.

De burgemeester begeeft zich op glad ijs indien haar appartement in Holy vooral gebruikt wordt als een postbusadres. Immers burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) benoemt integriteit telkens weer als speerpunt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “STADSBESTUUR VLAARDINGEN DECLAREERT JAARLIJKS 350 BONNETJES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *