Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSBESTUUR VLAARDINGEN ACHTER SLOOPPLANNEN WESTWIJK

VLAARDINGEN- Een aantal sociale huurwoningen in de Vlaardingse Westwijk kunnen tegen de vlakte wanneer verhuurder Waterweg Wonen hier een verzoek voor indient. Dat krijgt de SP te horen van het stadsbestuur in antwoord op schriftelijke vragen. ‘Wanneer het verzoek ingediend wordt, zijn wij voornemens deze sloopintentie te verstrekken’, laten burgemeester en wethouders weten.

De SP is tegen de sloop van flats in de Jan Thijssenstraat, Kuipers-Rietbergstraat, Johannes Mulderstraat en de Dr. Brugsmastraat. Voor deze complexen is de vastgoedstrategie sloop recent opnieuw opgenomen in de in maart ondertekende samenwerkingsafspraken (prestatieafspraken), als bod op de Woonvisie 2021-2030 ‘Samen Bouwen aan Vlaardingen’.

Volgens het gemeentebestuur is de definitieve keuze om over te gaan tot het slopen van deze sociale huurwoningen gemaakt op basis van meerdere afwegingen. Waterweg Wonen heeft als eigenaar van de woningen diverse scenario’s (behoud, grondige renovatie én sloop) afgewogen. De bouwtechnische staat, duurzaamheid en woonkwaliteit spelen hierin een belangrijke rol. Conclusie is dat sloop de enige juiste keuze is voor deze complexen, zo meent men op het stadhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *