RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSBESTUUR SCHIEDAM MOET MAATREGELEN EISEN VAN STEDIN

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam moet er bij Stedin op aandringen passende maatregelen te nemen om langdurige storing in de straatverlichting te voorkomen. Een unanieme gemeenteraad heeft dat gisteravond, op initiatief van LOS, opgelegd aan burgemeester en wethouders.

Tot nu toe werd alle verantwoordelijkheid, voor defecte verlichting, doorgeschoven naar Stedin, maar daar neemt de gemeenteraad geen genoegen mee. Onder meer Toezicht en handhaving moet alerter reageren op uitval van straatverlichting, zeker in veiligheidsrisicogebieden. Aan het gemeentebestuur nu de taak om Stedin duidelijk te maken tot actie over te gaan om de continuïteit en kwaliteit van de openbare straatverlichting te borgen.

In de afgelopen maanden zijn herhaaldelijk lantarenpalen langdurig uitgevallen in onder meer Schiedam-Oost. In de wijk waren problemen met de verlichting op het Lorentzplein (de rotonde tussen de Lorentz-, PKO- en de Boerhaavelaan) aan de Lorentzlaan, Hogebanweg en de Buys Ballotsingel. Oorzaak zouden verouderde leidingen en verzakkingen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *