Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSBESTUUR SCHIEDAM: ‘GEEN EXTREME VRAGEN BIJ TOZO-UITKERING’

SCHIEDAM- Stroomopwaarts vraagt zelfstandigen geen extra of andere gegevens dan vereist bij een aanvraag voor een Tozo-uitkering. Dat krijgt de OuderenPartij Schiedam (OPS) te horen op vragen aan het stadsbestuur over de afhandeling van de aanvragen. ‘Wij concluderen dan ook dat Stroomopwaarts niet meer gegevens vraagt dan de landelijke richtlijnen aangeven’, antwoorden burgemeester en wethouders letterlijk.

Volgens de OPS stelt Stroomopwaarts extreem veel vragen, onder andere over de vermogenspositie van de aanvrager en de financiële positie van de partner.

De OPS krijgt van het gemeentebestuur te horen: ‘De ToZo regeling bestaat uit twee ‘soorten’. De ToZo voor ondersteuning levensonderhoud en de ToZo bedrijfskrediet. Voor wat betreft het levensonderhoud is alleen een urencriterium belangrijk. Daar kan een jaarrekening of andere documentatie voor nodig zijn en indien niet voorhanden een eigen verklaring. De ToZo regeling voor bedrijfskrediet kent hetzelfde aanvraagformulier maar daar is meer informatie voor benodigd. Ongeveer 10% van de aanvragen betreft een ToZo voor een bedrijfskrediet. Met die 10% wordt contact opgenomen om zo niet de hele groep te belasten met een extra informatievraag. Ook daarvoor geldt dat als er niet voldoende documentatie is bijvoorbeeld omdat een bedrijf nog te jong is om daarover te kunnen beschikken, dan wordt er conform de regeling uitgegaan van de eigen verklaring.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *