RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSBELANGEN VLAARDINGEN: INFORMEER VOLLEDIG OVER OEKRAÏNERS

VLAARDINGEN- StadsBelangen Vlaardingen (SBV) neemt geen genoegen met de manier waarop het college de gemeenteraad wil informeren over de opvang van Oekraïners in Vlaardingen. SBV wil wekelijkse informatieverstrekking aan de raad door middel van officiële genummerde en getekende Raadsmemo’s. Daarin wenst de partij vervolgens zaken terug te vinden als aantallen, beschikbare opvangplekken, te onderzoeken opvangplekken, beschikbare onderwijsplekken, organisatie medische zorg, extra voorzieningen, mate van ondersteuning vanuit de Veiligheidsregio, het Rijk en meer.

Voor SBV is van groot belang dat de gemeenteraad volledig per categorie geïnformeerd wordt en daarmee sneller in staat zal zijn om, zo nodig, in overleg te treden met de wethouder in het geval van onvoorziene problemen of extra benodigd budget.

De gisteravond geïnstalleerde fractievoorzitter Vera Kalf (SBV): ‘De opvang van Oekraïners kan lange tijd gaan duren. Met alle hieraan gekoppelde verplichtingen. Over het aantal op te vangen Oekraïners valt slechts te speculeren, maar er zal rekening gehouden moeten worden met veel meer dan thans opgevangen in onze stad. Niet in het minst vanwege de recent aangekondigde pilot in dit kader.’

‘Wij begrijpen dat er nu voor langere tijd Oekraïners opgevangen kunnen worden in een boerderij bij de voormalige scouting’, vervolgt de fractievoorzitter van SBV. ‘Hierbij zijn ook kinderen betrokken. Deze laatste zullen zo spoedig mogelijk toegelaten worden tot ons onderwijs. De vraag rijst dan bijvoorbeeld hoe deze kinderen van en naar school zullen gaan. Gelijksoortige problemen gelden voor de volwassenen als wij denken aan een boodschapje doen. De voormalige scoutingboerderij ligt niet op een steenworp afstand van welke supermarkt dan ook. Inrichten van opvang in het voormalige Unilevergebouw wordt thans ook overwogen. Ook hierbij zullen zich ongetwijfeld heel praktische problemen gaan voordoen’, aldus Kalf.

1 reactie op “STADSBELANGEN VLAARDINGEN: INFORMEER VOLLEDIG OVER OEKRAÏNERS

  1. Wordt er dan ook volledig geïnformeerd over de foute mentaliteit die we wederom zo nodig ons land binnen lepelen om weer het braafste jongetje van de EU te zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *