RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSBELANGEN VLAARDINGEN: GEEN MOEITE MET VLIEGVELD ROTTERDAM

VLAARDINGEN- Een bijna unanieme Vlaardingse gemeenteraad wil dat de openingstijden worden beperkt van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Ook wil een bijna voltallige gemeenteraad dat onderzoek wordt gedaan naar de afbouw van het aantal vluchten en er rekening wordt gehouden met de luchtkwaliteit. Een zienswijze met die strekking kon afgelopen donderdag rekenen op ruime steun van de gemeenteraad, met uitzondering van één partij.

Alleen StadsBelangen Vlaardingen (SBV) gaat niet mee met de politieke stroom tegen het Rotterdamse vliegveld. Vera Kalf (SBV): “De groei van Airport is onderbouwd en blijft binnen de wettelijke normen. Wij willen gewoon graag dat het mooi blijft bewegen in die omgeving.”

Ook Ron Boers (Heel de Stad) lijkt in eerste instantie tegen de bezwaren te stemmen, maar laat vlak voor de telling weten op het verkeerde knopje te hebben gedrukt. Hij is het juist eens met de bezwaarmakers tegen RTHA.

De gemeenteraad vreest dat het bestaan van RTHA een belemmering kan vormen op toekomstige woningbouwplannen (hoogbouw) in Vlaardingen. Tijdens het participatietraject heeft de gemeente Vlaardingen veel met de gemeente Schiedam opgetrokken, aangezien de twee dezelfde belangen zouden vertegenwoordigen en Schiedam in de centrale werkgroep zat. De samenwerking met de buren zou ook goed zijn om een sterk signaal te sturen naar RTHA en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

3 reacties op “STADSBELANGEN VLAARDINGEN: GEEN MOEITE MET VLIEGVELD ROTTERDAM

  1. Ja, koop een huis bij een vliegveld in de buurt, kun je de rest van je leven over vliegtuigjes zeiken. Totdat je zelf op vakantie gaat natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.