Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STADSKANTOOR SCHIEDAM NIET MEER DE LELIJKSTE’

SCHIEDAM- Is dit nieuwe, duurzaam gebouw een architectonische schoonheid of eerder een gedrocht? De plannenmakers hebben besloten dat het WoH-complex er gaat komen op de hoek van de BK-Laan en de Vlaardingerdijk, in de Distillateursbuurt in Schiedam, tegenover de Wiltonhaven.
Gisteravond stond het Stadserfdebat in het teken van het nieuwe duurzame gebouw met ruim honderd appartementen en voorzieningen, zoals een grandcafé, vers supermarkt en hoogwaardige sport- en gezondheidsfaciliteiten als fysiotherapie en personal training.

Bij oppositiepartij Gemeente Belangen Schiedam (GBS) is de fractievoorzitter er al uit. ‘Het
Stadskantoor is binnenkort niet meer de lelijkste hoogbouw in Schiedam. In West komt me toch een gedrocht te staan’, liet hij na afloop weten via Twitter.

Volgens de plannenmakers is een interactief proces doorlopen met de omwonenden. Er is een kleine aanpassing nodig van het bestemmingsplan vanwege een verschuiving ten gunste van de omwonenden. De ontwikkelaar wil flink investeren in het openbaar gebied. Daarnaast zijn er ook investeringen nodig van de gemeente om knelpunten in de verkeersafwikkeling in de wijk te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *