Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADHUIS VLAARDINGEN GESLOTEN VOOR TOEHOORDER(S)

VLAARDINGEN- De deuren van het Vlaardingse stadhuis blijven hermetisch gesloten voor toehoorders en de pers tijdens een raadsbijeenkomst over het opstellen van de Vlaardingse begroting (Vlaardingen staat onder preventief toezicht van de Provincie en moet zeker 3,4 miljoen euro per jaar bezuinigen). Dat ondervond afgelopen dinsdagavond Vera Kalf, de politiek specialist van Omroep Vlaardingen. De oud-VVD fractievoorzitter legt uit: “Ik kreeg te horen, de wethouder wil het niet.” Ook het opvragen door Kalf van een mogelijk besproken rapport blijft vooralsnog zonder succes.

Kalf in de uitzending van Omroep Vlaardingen: “Toen dacht ik, wat is er nou geheim aan die raadsbijeenkomst? Er moet iets zijn wat niet bekend mag worden, want anders kan je het volgens mij niet geheim houden. Maar wat is er geheim aan het uitleggen van technieken: hoe je de begroting kan invullen?”

“Nou heb ik wel begrepen dat er afgelopen dinsdag een extern rapport is besproken. Dat rapport is opgesteld om te kijken hoe die begroting anders ingevuld kan worden. Dus ik denk, ik neem nog een keer contact op met de griffie. Dan vraag ik of zij mij dat rapport willen toesturen. Ik heb natuurlijk eerst op de website gezocht, maar daar kan ik het niet vinden. Nou, ik heb het nog niet.”

Volgens Kalf heeft de voltallige Vlaardingse politiek belooft, na het debat over het vertrek van Annemiek Jetten (Pvda) als burgemeester, om per 6 januari open en transparant te gaan werken. Zonder achterkamertjespolitiek.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *