RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STAATSSECRETARIS WINT HOGER BEROEP TEGEN ILLEGAAL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een illegale Albanees is terecht in vreemdelingenbewaring gezet na zijn aanhouding op het terrein van DFDS in Vlaardingen-Oost op 20 februari. De illegaal is aanvankelijk met succes naar de rechtbank in Rotterdam gestapt. De Rotterdamse rechter heeft vervolgens gehoor gegeven aan zijn eis om een schadevergoeding van de Staat, maar de Raad van State heeft in de hoger beroepszaak, aangespannen door de staatssecretaris, die uitspraak nu teruggedraaid.

De Rotterdamse rechter heeft overwogen dat de staatssecretaris had kunnen en moeten volstaan met een lichter middel dan de inbewaringstelling, omdat de illegale Albanees over voldoende geld zou hebben beschikt voor zijn terugreis en hij had willen meewerken aan zijn terugkeer naar Albanië. Bovendien had de Albanees een geldig paspoort, maar de hoogste rechter stelt vast dat de Albanees, op het moment dat hij in bewaring werd gesteld, niet beschikte over een vlieg- of busticket voor zijn terugkeer naar Albanië. De vrees dat hij in de illegalentijd zou verdwijnen in Nederland was voldoende om de man vast te zetten.

De illegaal is via Hongarije ingereisd. Op 20 februari is hij op het terrein van DFDS Seaways in Vlaardingen aangetroffen in de trailer van een vrachtwagen die op het punt stond om per schip naar Engeland te varen. Tijdens zijn verhoor heeft de Albanees verklaard dat hij naar de EU is gekomen om te werken in Rotterdam, maar dat hij zich na zijn aankomst in Rotterdam heeft laten overhalen om op illegale wijze naar Engeland te reizen om daar te gaan werken.

2 reacties op “STAATSSECRETARIS WINT HOGER BEROEP TEGEN ILLEGAAL VLAARDINGEN

  1. Leuke stelling “de Albanees had genoeg geld voor zijn terugreis en wilde daar aan meewerken” zou nu wel eens willen weten waar deze Albanees nu zit. Ik geloof namelijk nooit dat dit zijn thuisland is.

    1. Ik wil niet weten waar hij zit, ze hadden hem gewoon naar Engeland moeten laten gaan. Nu kost het ons een uitkering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *