Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STAALHARDER SCHIEDAM HEEFT NIETS MEER TE VREZEN VAN MILIEUCLUBS

SCHIEDAM- Staalharderij Dominial in Schiedam-West heeft alsnog een revisievergunning gekregen. Burgemeester en wethouders hebben dat besloten op basis van een aanvraag van Dominial uit maart 2017. Tegen de vergunning kan nog bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden.

Een revisievergunning biedt een gemeente de mogelijkheid om de omgevingsvergunning te wijzigen. De gemeente vervangt daarmee meerdere oude omgevingsvergunningen door één omgevingsvergunning.

De Vereniging tegen Milieubederf heeft vorig jaar bij de gemeente gevraagd om in te grijpen, omdat Dominial nieuwe gasgestookte ovens al in gebruik had genomen zonder te beschikken over de revisievergunning, maar het gebruik van de ovens is toegegaan wanneer er concreet zicht is op legalisatie. Het is al voldoende dat een vergunningaanvraag is ingediend die strekt tot legalisatie. Daarnaast waren de gasovens vorig jaar al overeenkomstig de ontwerpbeschikking in werking.

Collegepartij GroenLinks (GL) heeft zich meermaals uitgesproken tegen de milieuvergunning van Dominial. De partij hamert erop dat in het bestuurs- en beleidsakkoord staat dat bestaande woningen en bedrijven binnen afzienbare tijd afscheid moeten nemen van het gebruik van aardgas (kosten minimaal 76 miljoen euro). GL vindt dat het verlenen van de vergunning een verkeerd signaal afgeeft als tegelijkertijd ingezet wordt op ‘Van gas los’. De partij is groot voorstander van het opleggen van een aardgasverbod in de wijken Groenoord en Nieuwland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *