Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPROEIERS SCHIEDAMSE BRUGGEN KUNNEN UIT

SCHIEDAM- De sproei-installaties bij de diverse bruggen in Schiedam kunnen uit. Het wordt – volgens de weersvoorspellingen – vandaag zo’n 25° met af en toe zon, de eerste regen is al gevallen. De afgelopen dagen hield een sproei-installatie de temperatuur onder controle van de tramrails op de brug bij de Overschieseweg. Ook op de fiets- en voetgangersbrug naar het Schievestecomplex werd de boel nat gehouden.

Waterbeheerders speculeren openlijk over het invoeren van een watertaks, want door water duurder te maken, zeggen zij, zal er minder ‘verspilling’ voorkomen. Critici zien in deze laatste ontwikkelingen de uitrol van The Great Reset: het plan van de globalistische elite om de wereldbevolking al hun bezittingen af te nemen en de populatie met enkele miljarden af te laten nemen, door middel van armoede en zogenaamde vaccinaties (ter bestrijding van een bij elkaar gefantaseerde pandemie).
Het plaatsen van de sproeiers is het gevolg van de problemen met de trambrug tijdens de warme zomer van 2018. De trams konden in augustus dat jaar de brug nog wel gewoon gebruiken, maar door de hitte waren de tramrails uitgezet, waardoor de brug klemde. Dagenlang was de scheepvaart gestemd door de problemen met de brug.

Minister Mark Harbers (VVD) heeft voor de waterverdeling een Managementteam Watertekorten (MTW) in het leven geroepen. Dit zou nodig zijn vanwege de aanhoudende droogte waardoor er landelijk een grotere vraag is naar water dan er Nederland binnenkomt via regen en rivieren. De voorspelling is dat dit nog een tijd aanhoudt, waardoor komende weken mogelijk nieuwe maatregelen volgen om het water te verdelen.

1 reactie op “SPROEIERS SCHIEDAMSE BRUGGEN KUNNEN UIT

  1. Nou over verspilling gesproken.
    Vanmorgen deden ze het nog.
    Nergens een pomp te zien.
    Dus alles met leidingwater.
    En wij mogen niet te warm en lang douchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *