Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPREIDING RISICOVOLLE LADING DFDS VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- Risicovolle lading kan beter over het terrein van DFDS worden verspreid nu het bedrijf ook de grond in gebruik neemt van het voormalige RBT. Het terrein van RBT was geen risicovolle inrichting en daarom beschikt dat deel van het terrein niet over de aanduiding die voor DFDS wel nodig is om zich als risicovolle inrichting te kunnen vestigen (c.q. uitbreiden).

Risicovolle inrichtingen kennen in het bestemmingsplan Rivierzone-Oost ook de aanduiding ‘veiligheidszone – bevi’, die bepaalt tot waar hun grens mag reiken, waarbinnen geen nieuwe (beperkt) kwetsbare objecten zijn toegestaan, zoals woningen, scholen en gebouwen waarin grote aantallen mensen een groot deel van de dag verblijven (kantoren en hotels).

Door het vergroten van het terrein kunnen meer gates in gebruik worden genomen waardoor de routing van de verkeerstromen zullen wijzigen met een positief verkeerseffect op de Vulcaanweg. Het verkeer wordt deels afgewikkeld via de Schiedamsedijk. Er is géén toename van het aantal verkeersbewegingen (maximaal 575.000 verkeersbewegingen per jaar, volgens de milieuvergunning uit 2012) .

In een eerder uitgevoerde studie is gekeken naar diverse varianten om het verkeer bij de huidige gate in en uit te laten rijden, al dan niet in combinatie met in‐ en uitrijden bij de nieuwe ‘gate 5’ op het RBT-terrein. Dit is de gate aan de noordzijde van het terrein, die direct aansluit op de Schiedamsedijk en in de huidige situatie alleen voor exceptioneel transport wordt gebruikt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *