Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPORTSCHOOL TEKENT VOOR POMPSTATION SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM–BOEi en MIK Personal Training hebben de huurovereenkomst ondertekend voor het rijksmonumentale voormalige pompstation aan de Rotterdamsedijk in Schiedam. U kon hierover in oktober al lezen op de site van Webradio Torpedo. Binnenkort zal er in dit industriële gebouw weer ‘gepompt’ worden, maar dan met gewichten: in de grote hal wordt een fitnessruimte ingericht voor krachttraining, fitness en shape.

Het pompstation werd in 1922 gebouwd door het Rotterdamse waterleidingbedrijf en bevat indrukwekkende mintgroene machines die ooit de waterdruk van Schiedam regelden, maar door modernisering van het waterleidingbedrijf haar functie verloren. De gasmotor van firma Deutz uit Keulen is de laatste van haar soort in Nederland. Voor dit unieke stuk industrieel erfgoed heeft eigenaar BOEi nu een huurder gevonden, die met respect voor het industriële erfgoed het gebouw een nieuwe toekomst geeft.

MIK is opgericht in 2013 met de gedachte dat krachttraining en fitness de basis vormen voor vitaliteit en energie. MIK verzorgt 1 op 1 trainingen, duo trainingen of trainingen in klein groepsverband (maximaal 4 personen). Voor iedereendie wil afvallen, sterker wil worden, professioneel sport, gezonder wilt leven of vitaal oud wil worden. Meer informatie via www.mikpersonaltraining.nl
Mik van Noordennen, eigenaar MIK Personal Training: “Vlakbij het pompstation hebben wij in het paviljoen onder de Grensflat Schiedam misschien wel één van de mooiste sportscholen van Nederland opgebouwd. Ik ben ontzettend trots daar nu een nieuwe locatie aan toe te voegen, waarbij we ons richten op het middenduresegment met personal training op maat, veel begeleiding en aandacht in een fantastische omgeving.”

Sylvia Pijnenborg, adjunct-directeur BOEi: “In 2014 namen wij het rijksmonument over om het een nieuwe bestemming te geven. Onze belangrijkste voorwaarde was behoud van dit unieke erfgoed en de bijzondere machines, die de afgelopen jaren door vrijwilligers draaiend werden gehouden. Met MIK PersonalTraining hebben we een huurder gevonden die het gebouw weer tot leven brengt zonder het monumentale karakter aan te tasten. Er is niet veel fantasie nodig om te kunnen bedenken hoe mooi die sportschool straks zal worden.”

Geplande oplevering van het gebouw is eind 2019. De restauratie en herbestemming van het pand wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen, Gemeente Schiedam, Provincie Zuid-Holland en de BankGiro Loterij.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *