Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPOETNIK VLAARDINGEN MAG BLIJVEN ONDER VOORWAARDEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen komt met een constructie waardoor de Stichting Spoetnik voorlopig niet hoeft te vertrekken uit de oude sporthal in de binnenstad. Het pand waarin Spoetnik is gehuisvest kan door leegstandsbeheerder Ad Hoc worden verhuurd voor 265 euro per maand aan bruikleenvergoeding. Met dat voorstel hoopt het gemeentebestuur van Vlaardingen tegemoet te komen aan de wens van de gemeenteraad voor uitstel van de sloop van het pand Vetteoordskade 12.

Spoetnik zamelt al 25 jaar goederen in om te verzenden naar Oekraïne, waar 1,8 miljoen mensen gevlucht zijn uit Oost Oekraïne en van de Krim. Deze mensen zijn vaak met één tas met kleren vertrokken. Zij hoopten na enige tijd weer terug te kunnen gaan. Ze worden nu her en der in Oekraïne opgevangen. Ook leven velen onder de armoedegrens.
Spoetnik kan tot de definitiever sloop blijven onder bepaalde voorwaarden. Naast het betalen van de maandelijkse bruikleenvergoeding is het gebruik van elektrische heaters niet of beperkt toegestaan ter voorkoming van hoge kosten voor elektra. De gemeente betaalt namelijk de rekening voor energielevering (naar schatting 4.800 euro), want voorkomen moet worden dat de stichting aangemerkt zou kunnen worden als huurder en hiermee wettelijke huurbescherming krijgt, waardoor het moeilijk zal worden om de overeenkomst tijdig te kunnen beëindigen.

Spoetnik en de gemeente voeren geen onderhoudswerkzaamheden uit aan het gebouw. Het pand moet conform het Keurmerk Leegstandbeheer minimaal wind en waterdicht zijn. Blijkt het pand niet meer wind- en waterdicht dan eindigt de overeenkomst tussen de gemeente en Ad Hoc. De leegstandbeheerder zal vervolgens de bruikleenovereenkomst met Stichting Spoetnik per direct opzeggen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *