Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPOEDSLUITING DRUGSPAND SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De burgemeester heeft een woning op het Bachplein in Schiedam-Groenoord met spoed laten sluiten. Het pand werd gebruikt om drugs te versnijden en klaar te maken voor de handel. In de woning waren vijf verdachten aanwezig. De politie heeft ze aangehouden en is een onderzoek gestart.

Anonieme meldingen waren aanleiding om zaterdag een bestuurlijke controle uit te voeren. Samen met de politie betrad het interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam de woning. Daar troffen zij meerdere pakketten en bakken vol poeder aan, alsook materialen om de vermoedelijke harddrugs te verwerken en te verpakken. Er bleken 5 personen aanwezig, geen van de personen stond ingeschreven op het adres. Het vijftal is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Burgemeester Cor Lamer (CDA): “Dit laat zien hoe drugshandel zich mengt in een doodnormale wijk. Vanuit een woning een centrum voor drugsbewerking organiseren is onacceptabel. Vanwege de gevaren voor de omgeving, denk aan brandgevaar, schade aan gezondheid en verstoring van de openbare orde, is de woning direct gesloten.”
De periode van deze spoedsluiting wordt gebruikt om nader onderzoek te doen en de resultaten van de politie af te wachten. Daarna wordt bepaald of de woning voor langere tijd dicht moet.

Ondermijning is een maatschappelijk probleem. Het vraagt om een gezamenlijke aanpak van de overheid en de samenleving om de onaantastbaarheid van criminelen te doorbreken. Hierdoor kan de overheid bijvoorbeeld strafrechtelijk vervolgen, illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en openstaande belastingen innen. Samen houden we Schiedam veilig.

Heeft u het idee dat een crimineel zaken met u wil doen? Vermoedt u drugspraktijken bij u in de buurt of is er iets anders niet pluis? Meld het de gemeente. Uw melding kan het verschil maken. Bel 14010.

Informatie doorgeven aan de politie kan ook via 0900-8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Heeft uw melding spoed of is er sprake van heterdaad? Bel dan de politie via 112. Meer weten over ondermijning en hoe u signalen kunt herkennen? Bekijk de animatie op schiedam.nl/ondermijning.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SPOEDSLUITING DRUGSPAND SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Goede zaak dat dit soort activiteiten hard worden aangepakt. Nu ook nog een flinke boete en een echte straf. Helaas is die kans klein met D66 in de regering en overwegend D66 rechters.

    De opmerking van ome Cor:
    “Vanuit een woning een centrum voor drugsbewerking organiseren is onacceptabel. Vanwege de gevaren voor de omgeving, denk aan brandgevaar, schade aan gezondheid en verstoring van de openbare orde, is de woning direct gesloten.”

    Dit geldt volgens mij ook voor andere gemeenschapsgebouwen en woningen in Schiedam. Het gaat niet zozeer om drugshandel, maar om hele enge zaken die onze democratie willen ondermijnen.
    In die gebouwen wordt beraamd om Nederland kapot te maken door recaliseerende gelukzoekertjes in samenwerking met 5e colonne strijders die door het volk zijn gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *