Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPEELPLEK SCHIEDAM-OOST OPGEKNAPT

SCHIEDAM- De wolken op het ‘Wolkenplein’, de speelplek tussen Dieselstraat en Daltonstraat in de Schiedamse wijk Oost, zijn in ere hersteld, dankzij de inzet van bewoners. Jong en oud hebben meegewerkt om de wolken opnieuw  op te hangen en zijn trots op het resultaat. Wethouder Mario Stam opent aanstaande vrijdag om 14.15 uur officieel het Wolkenplein en zet de buurtbewoners in het zonnetje.

De speelplek aan de Dieselstraat in Schiedam-Oost. Aan het hek op de achtergrond enkele van de beschilderde wolken.
De speelplek aan de Dieselstraat in Schiedam-Oost. Aan het hek op de achtergrond enkele van de beschilderde wolken.

De bewoners rondom deze speelplek zetten zich al jaren in voor een leefbare omgeving. Zo werd deze, mede dankzij een aanvraag van bewoners, opgeknapt. Toen de speelplek af was, ontstond het idee om zelf ook nog de wanden op te pimpen. Het Wolkenplein was geboren. Samen met de kinderen werd er geschilderd en geknutseld: de wolken hingen. Toen sloeg het noodlot toe en werden de wolken vernield. Maar de bewoners in Oost besloten dat de wolken weer op hun plek moesten komen. En zo geschiedde, onder de bezielende leiding van enkele heel bijzondere mensen.

Om 14.15 uur is Mario Stam bij de buurtpost om samen met de buurt de wolken te bewonderen. Vanaf 14.00 uur is er thee en koffie met iets lekkers en de mogelijkheid uitgebreid te praten met de mensen, jong en oud, die het Wolkenplein mogelijk hebben gemaakt.

Iedereen is vrijdag 6 maart vanaf 14.00 uur hartelijk welkom bij de opening van Wolkenplein bij buurtpost Fultonstraat, naast de speelplek.