Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPANNING ROND TARVIEVEN PARKEERGARAGES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het is niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de tarieven van de openbare parkeergarages in Vlaardingen. Eigenaar BKS heeft aangegeven eerst de besluitvorming in de gemeenteraad af te wachten en daarna te bepalen of men de tarieven van de parkeergarages al dan niet aanpast. De gemeenteraad moet binnenkort besluiten over een verhoging van het tarief voor parkeren op straat. Het stadsbestuur stelt een verhoging voor van 2,40 per uur in plaats van 2,20 per uur.

De proef met het tweede uur gratis parkeren in de openbare parkeergarages in het centrum van Vlaardingen was succesvol, blijkt uit de evaluatie, maar door geldgebrek is het experiment per 24 augustus toch stopgezet.

De cijfers tonen aan dat het doel om mensen langer te laten parkeren (en dus ook langer in de binnenstad te laten verblijven) behaald is. Een relatie tussen de proef en de omzet van ondernemers kan niet worden aangetoond. Uit navraag bij de Stichting Stadshart Vlaardingen blijkt dat sommige ondernemers omzetdaling en andere ondernemers een stijging ondervonden.

Zeker is wel dat door de lockdown het aantal bezoekers aan het centrum sterk is afgenomen. De cijfers van bureau I&O Research lieten dat in augustus al zien op basis van het tweede ‘Bezoekersonderzoek Binnenstad Vlaardingen’. Het onderzoek was bedoeld om het effect te meten van de proef met het tweede uur gratis parkeren in de openbare garages, maar de cijfers lieten meer zien.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SPANNING ROND TARVIEVEN PARKEERGARAGES VLAARDINGEN

 1. Om even 1 a 2 uurtje’s te mogen parkeren in het centrum van Vlaardingen moet men dus bijna 5 euro aftikken!!
  Dit gaat straks niemand meer doen zeker in deze tijd van Corona!
  Je moet hier constant op je hoede zijn voor de BOA’s die je na een eventuele overschrijding van enkele minuten lopen na te jagen.
  Dit geldt niet alleen voor het centrum maar ook voor de buitenwijken.
  Gewoon even voor dit geld naar de Koningshoek Maassluis rijden of even iets verder naar Naaldwijk.
  Lekker overdekt winkelen en nog gratis ook.
  Hoef je ook niet gestrest op je klokkie te kijken voor eventuele overschrijding!!
  Echt jammer voor de Vlaardingse ondernemers.

 2. Dan zijn ze niet goed bezig als ze dit gaan verhogen, vandaar dat iedereen naar Maassluis gaat, daar is het gratis en sfeer voller… vlaardingen stad is letterlijk een dodemans stad geworden ik snap de leeg staande panden wel.

 3. Als je met de auto de stad in wil moet je niet zeuren over parkeertarieven. Auto rijden kost nou eenmaal geld. Vlaardingen heeft een betaalbaar en positief parkeerbeleid, zeker vergeleken met 020, Rotterdam, Utrecht en vele andere steden. Naar Maassluis rijden kost ook geld, gun dat dan die arme exploitant van onze best wel goedkope parkeergarage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *