Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP-ZETELROVERS VLAARDINGEN WOEST OVER BRUSSELMANS

VLAARDINGEN- De Vlaardingse SP-zetelrovers sluiten zich eendrachtig aan bij het gal spuwen over de veel besproken EU-verkiezingsspot van de SP, met de Eurofiel Hans Brusselmans (die opvallend veel gelijkenissen vertoont met PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans). De muitende socialisten van de fractie Kerkhof doen de veel besproken, verguisde maar ook bejubelde spot af als ‘smakeloos’ (Ingrid Wijker) en ‘heel zwak’ (Alke van Marsbergen).

De commentaren sluiten naadloos aan bij de weerzin dat alle gevestigde partijen al enkele dagen tentoonspreiden via de hen welgevallige, gevestigde media . Online is er juist veel waardering voor de SP-video.

De zetelloze Vlaardingse SP staat wel volledig achter de nieuwste zet in hun campagne, waarmee kiezers op links naar de SP worden gelokt. Tot ergernis van raadslid Neill Voorburg (GroenLinks): ‘Dit filmpje vertelt niets over inhoudelijke standpunten. Ik moet Timmermans ook niet, dit gaat echter nergens over.’

Daar denkt columniste Nausicaa Marbe heel ander over. Marbe analyseert in de Telegraaf van afgelopen vrijdag: ‘In hun campagnefilmpje voor de Europese verkiezingen passeren zes van de zeven hoofdzondes de revue. Hoogmoed, hebzucht, wellust, vraatzucht, gramschap, gemakzucht.’

De SP was in de campagne tot nu toe vooral onzichtbaar, dankzij de opgestapte Vlaardingse oud-wethouder Arnout Hoekstra (SP), als een weinig aansprekende lijsttrekker. Hoekstra begrijpt inmiddels – beter dan zijn criticasters – dat de Brusselmansspot hem zomaar in de buurt kan brengen van de gedoodverfde winnaar, Forum voor Democratie.

Hoekstra tot de linkse kiezers: ‘D66 wordt zenuwachtig van Eurocritici en wil Nederland stevig vastketenen aan de Brusselse macht. Verstandiger zou zijn om lessen te trekken uit de Brexit: Stop met doordrukken van de Europese Superstaat. Stop met ons te onderwerpen aan de macht van Brussel.’

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *