Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP VLAARDINGEN VERWERPT ONDERZOEK FUNDAMENTALISME HOOFDDOEK

VLAARDINGEN- De SP in Vlaardingen betwijfelt de uitkomsten van uitvoerig wetenschappelijk onderzoek naar moslimfundamentalisme. Tot ontsteltenis van het SP raadslid Kasper Vink heeft oppositiepartij ONS.Vlaardingen gisteravond opgemerkt dat de toename van het dragen van hoofddoeken alles zegt over de toename van radicalisering, zoals in maart 2015 vastgesteld door Professor Ruud Koopmans, Nederlands migratiesocioloog te Berlijn.

Vink (SP) naar de fractie van ONS: “Dus iedereen die in Vlaardingen met een hoofddoek op loopt is dus niet goed geïntegreerd? Of zie ik dat verkeerd? ”

De hoofddoek is de beste voorspeller voor moslimfundamentalisme en verklaart waarom moslima’s minder vaak werk hebben, schreef maandblad Opzij in maart 2015 op basis van onderzoek door Koopmans. De migratiesocioloog deed onderzoek onder negenduizend moslims van Turkse en Marokkaanse komaf in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland,Oostenrijk en Zweden. 55% van de stellen waarvan de vrouw een hoofddoek draagt, is fundamentalistisch’, aldus Koopmans.

Vink: “Ik betwijfel dat onderzoek.”

1 reactie op “SP VLAARDINGEN VERWERPT ONDERZOEK FUNDAMENTALISME HOOFDDOEK

  1. Ik mag geen petje ophouden als ik een pasfoto laat maken voor paspoort, rijbewijs of i.d. kaart. Iedere moslima staat op haar i.d., rijbewijs of paspoort met volledig bedekt hoofd. Dat schijnt dus wel te mogen. Vreemd, ik dacht toch dat we niet mogen discrimineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *