Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP VLAARDINGEN OVERWEEGT TERUGTREKKEN WETHOUDER

VLAARDINGEN- De SP in Vlaardingen twijfelt of het nog verantwoord is om een wethouder te leveren aan het huidige stadsbestuur. De twijfel werd gisteravond uitgesproken door SP-fractievoorzitter Jasper Vink. Aanleiding is een voorstel van D66 om te breken met de nieuwe opzet van het gemeentebestuur waarbij de hele raad aan zet is en met initiatieven moet komen die kunnen rekenen op wisselende meerderheden. D66 – niet vertegenwoordigd in het stadsbestuur – wil dat het college weer meer eigen initiatieven neemt. De SP vindt dat een zwaktebod.

Jasper Vink (SP): “Ik heb gezegd dat het voorstel om het college meer verantwoordelijkheid te geven wat ons betreft getuigt van een zwaktebod van deze raad. Dat betekent dus dat wij als raad niet in staat zijn om zelfstandig het college aan het werk te zetten, maar gewoon zeggen gaan jullie het dan maar lekker zelf uitzoeken. Daar passen wij voor. Het is de taak van de raad zelf.“

De motie van D66 ‘Verantwoordelijk stadsbestuur’ kan rekenen op steun van een ruime raadsmeerderheid.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *