Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP VLAARDINGEN MET BAKFIETSLADING SCHOENEN NAAR DEN HAAG

VLAARDINGEN- De Vlaardingse SP is vandaag met een bakfietslading schoenen present bij de demonstratie voor de zorg in Den Haag. De afgelopen week is het schoeisel van Vlaardingers ingezameld door de socialisten om vandaag neer te zetten op het Malieveld in de hofstad.

De schoenen zijn onder meer een verwijzing met een knipoog naar zorgminister Hugo de Jonge (CDA) die altijd erg trots is op zijn bijzondere schoenen. Aanvankelik was er het plan voor een grote zorgdemonstratie op het Malieveld voor meer respect en betere salarissen in de zorg, maar de oorspronkelijke demonstratie is afgelast in verband met de lockdown. De initiatiefnemers, vakbonden en de politiek, komen nu met een online demonstratie. OP het Malieveld verschijnen de schoenen van iedereen die daar eigenlijk zelf had willen staan.

Het initiatief voor de schoenenactie komt van verpleegkundigen Natasia ten Kattelaar en Eefje van Keeken. Zij en alle andere zorgmedewerkers kregen aan het begin van de lockdown nog een daverend applaus, maar zagen vervolgens wegrennende Kamerleden en voorstellen voor salarisverhoging keer op keer weggestemd worden. Met een Malieveld vol schoenen willen ze meer dan alleen applaus. De SP steunt hun initiatief en loopt met hen voorop bij de eisen voor een structurele loonsverhoging en een verlaging van de werkdruk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *