WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP VLAARDINGEN IN VERZET TEGEN UITBUITING OEKRAÏNERS

VLAARDINGEN- Werkgevers en uitzendbureaus die het in hun hoofd halen om Oekraïners uit te buiten mogen nooit meer in de positie komen waarin herhaling mogelijk is. Dat laat de fractie van de Socialistische Partij (SP) in Vlaardingen weten in een reeks schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Volgens vakbond CNV worden Oekraïners die in het Westland in kassen werken uitgebuit. Bij tenminste één bedrijf zou een groep werknemers te maken hebben met wurgcontracten. Werknemers kunnen bijvoorbeeld een boete van vijfhonderd euro krijgen als ze met de Nederlandse plantenkwekerij contact opnemen over arbeidskwesties. Ook moeten werknemers 20% van hun maandsalaris inleveren als ze willen stoppen met werken vóór het einde van hun contract van drie maanden. De CNV vreest dat wanneer de Oekraïense asielzoekers dringend naar hun thuisland moeten, daardoor een deel van het salaris wordt ingehouden.

De Vlaardingse SP wil dat de gemeente gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het opzetten van een meldpunt, in samenwerking met vakbonden en arbeidsinspectie, waar Oekraïners en arbeidsmigranten uitbuiting door uitzendbureaus en werkgevers kunnen melden.

4 reacties op “SP VLAARDINGEN IN VERZET TEGEN UITBUITING OEKRAÏNERS

 1. Tsja, als je in dat soort minimumautootjes moet rijden wordt je goed uitgebuit hoor. Laat de SP zich maar eens druk maken over de uitbuiting van verplegend personeel of winkelpersoneel.

  1. Je zou je druk moeten maken ov er elke uitbuiting van personeel (lees arbeiders) in plaats van zo dom te happen op een daartoe geplaatste foto van een dikke auto van een uitbuiter. En of die uitbuiter nu uit Nederland komt of niet maakt natuurlijk niet uit.

  2. De pot verwijt de ketel:

   De Vlaardingse SP is zelf schuldig aan uitbuiting door medewerking te (blijven) verlenen aan uitbuiting en zelfs mensenhandel door de daartoe opgezette criminele frontstore Stroomopwaarts MVS.

   Wat denk je, dat je zoiets zomaar zou kunnen schrijven als het niet zo is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *