Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP SCHIEDAM WIL ONGELUKKEN TERUGDRINGEN MET CAMPAGNE

SCHIEDAM- De SP in Schiedam hoopt op een publiekscampagne om verkeersveiligheid, en kruisingen in het bijzonder, onder de aandacht van het publiek te brengen. De socialisten verzoeken het stadsbestuur verder om maatregelen naar aanleiding van recente cijfers.

Het aantal ongelukken op kruispunten neemt toe. Dit geldt ook voor het aantal verkeersslachtoffers. Vorig jaar telde de politie 172 dodelijke ongelukken. Dat zijn er 25 meer dan in 2016. Verder waren er de afgelopen drie jaar bijna 16.000 ongelukken op kruispunten waarbij mensen gewond raakten. Vooral fietsers.

Volgens de SP zijn er in Schiedam 14 gevaarlijke blackspots. De afgelopen 3 jaar zijn in Schiedam 1595 ongelukken geteld. Bij twee daarvan vielen doden te betreuren, 242 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis.

Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter, denkt men bij de SP: ‘Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar ze precies plaatsvonden. Wel neemt ook in Schiedam het aantal ongelukken toe. De gevaarlijkste kruising is de Westfrankelandsedijk, Admiraal de Ruyterstraat gevolgd door kruispunt Broersvest, Overschieseplein en op de derde plaats kruispunt Plein 1940-1945.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *