RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP SCHIEDAM KLAAR MET OPKOPEN GOEDKOPE PANDEN

SCHIEDAM- De SP in Schiedam signaleert het opkopen van goedkope woningen. De socialisten willen van het stadsbestuur onder meer weten welke lokale mogelijkheden er zijn deze praktijken een halt toe te roepen. De partij vindt het opkopen ongewenst, ondanks dat het niet illegaal is, omdat dit inwoners zou belemmeren om woonruimte te vinden en de prijs van koophuizen kan opdrijven.

De laatste maanden kreeg de SP naar eigen zeggen een aantal klachten van Schiedammers die een goedkoop huis wilden kopen en overboden werden door opkopers die niet van plan zijn om in deze woningen te gaan wonen. Opvallend is het dat het hier gaat om huizen in de prijsklasse tot ongeveer 140.000 euro. De mensen die op deze schaarse woningen afkomen hebben een laag inkomen en kunnen zich geen duurdere woningen permitteren en kunnen niet op korte termijn iets huren dat voor hun betaalbaar is.

De Schiedamse gemeenteraad is vorige maand al akkoord gegaan met een nieuw boetesysteem tegen woonoverlast en een vergunningplicht voor verhuurders. 

In buurgemeente Vlaardingen wordt het opkopen van Vlaardingse woningen toegeschreven aan uitzendbureaus voor arbeidsmigranten. Vlaardingen wil dit tegengaan met een verbod op de splitsing van woningen voor kamerverhuur en uitbreiding en intensivering van controle en het vergelijken van gegevensbestanden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SP SCHIEDAM KLAAR MET OPKOPEN GOEDKOPE PANDEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *