Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SOCIALISTEN VLAARDINGEN KOPLOPERS IN DECLAREREN

VLAARDINGEN- De SP-fractie in Vlaardingen heeft voor een bedrag van precies 10.545,88 euro gedeclareerd aan fractievergoedingen in het jaar 2018. De socialisten zijn daarmee veruit koploper in het aanspreken van de gemeenschapskas. Meer dan de helft van dit bedrag is door de SP gespendeerd aan huur en onderhoud pand (2.442,20 euro), bijeenkomsten ( 2.571,56 euro) en ICT middelen ( 1.724,83 euro). Dit alles wordt duidelijk uit de gepubliceerde verantwoordingen van alle fractievergoedingen over 2018. Ter vergelijking: De VVD heeft in dezelfde periode voor in totaal 3.914,76 euro gedeclareerd. De afsplitsing (fractie Kalf) kwam met 1.478,55 aan fractiekosten.

Uit de stukken over 2018 blijkt ook dat de PvdA vorig jaar 9.159,63 euro aan kosten heeft opgevoerd. In de voorliggende jaren (2014-2015-2016) zou deze partij voor een totaalbedrag van 18.781, 98 euro aan fractievergoedingen hebben gedeclareerd. Dat heeft raadslid Tim Thiel namens de fractie Boers (fB) onlangs naar buiten gebracht tijdens het door zijn fractie aangevraagde debat in de gemeenteraad. De cijfers wekten woede op bij PvdA-fractievoorzitter Stefanie Solleveld, die de cijfers poogde te ontkennen.

Lange tijd hebben diverse fracties in Vlaardingen geweigerd openheid van zaken te geven rond hun eigen bonnetjes over de afgelopen jaren. Uiteindelijk is afgesproken dat alleen de declaraties over 2018 openbaar worden gemaakt.

PvdA-fractievoorzitter Stefanie Solleveld, die de cijfers poogde te ontkennen.
Alle gemeenteraadsfracties ontvangen een financiƫle bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor het functioneren van de fractie. Fracties besteden de vergoeding om hun volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende rol te versterken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *