Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SOBO GAAT DOOR ZONDER SUBSIDIE GEMEENTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Schiedams Overleg Bewoners Organisatie (SOBO) gaat door als vrijwilligersorganisatie zonder subsidie. Dat kondigen het bestuur en hun leden aan. Het pand van het SOBO aan de Singel 85 in Schiedam blijft ook na 1 april voorlopig geopend. Tot wanneer is niet duidelijk. Het SOBO ontvangt vanaf die datum geen subsidie meer van de gemeente, ‘maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden dan er soms wordt gedacht’, laat het bestuur weten.

Er wordt samenwerking gezocht met andere organisaties en er liggen plannen voor uitbreiding. Achter de schermen wordt gewerkt aan een samenwerkingsverband met advocaten. De juristen zullen Schiedammers met meer dan alleen woongerelateerde problemen bijstaan.

Wethouder Marcel Bregman (D66) stopt de subsidie aan het SOBO, omdat de organisatie de afgelopen jaren weinig vernieuwend zou zijn geweest. Dit ondanks de inzet van een verbetertraject. De wethouder heeft al laten weten dat er geen nieuw platform komt waar huurders terecht kunnen voor hulp bij problemen met de huisbaas. De gemeente Schiedam gaat individuele huurders met problemen doorverwijzen via de eigen website naar de juiste instanties, maar tot nu toe ontbreekt deze informatie.

Het pand van het SOBO aan de Singel in Oost blijft ook na 1 april open.
Bij het SOBO ziet men de eigen organisatie nog altijd als dat platform, dat gewoon blijft bestaan. ‘En als het zou moeten dan kan het SOBO in welke vorm dan ook, zelfs vanuit een huiskamer, woongerelateerde problemen helpen oplossen. Het SOBO en al de aangesloten organisaties blijven actief in de wijken’, aldus het bestuur.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *