Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SNELLER BESLUIT EVENEMENTENVERGUNNINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Organisatoren van evenementen in Vlaardingen moeten zes weken voor aanvang bericht krijgen over de vergunning. Dat wil het gemeentebestuur van Vlaardingen regelen. De gemeenteraad heeft hierover nog geen besluit genomen, maar de organisatoren zijn al geïnformeerd over de inwerkingtreding per 15 maart en op de website van de gemeente Vlaardingen zijn de termijnen ook al aangepast.

‘Op dit moment zitten we in een overgangsfase’, verklaren burgemeester en wethouders hun voortvarend handelen. Dit betekent dat de organisatoren al zijn geïnformeerd over deze wenselijke werkwijze, zodat ze er rekening mee kunnen houden dat dit de nieuwe termijnen gaan worden en ze zich hier op kunnen voorbereiden. De termijnen worden nog niet strikt gehanteerd.

Evenementenorganisatoren hebben duidelijk gemaakt dat het regelmatig voorkwam dat ze slechts een dag of enkele dagen voorafgaand aan het evenement de vergunning kregen en dat ze dat niet prettig vonden. De burgemeester heeft toen de toezegging gedaan om te bekijken of het mogelijk is ervoor te zorgen dat uiterlijk twee weken van tevoren de evenementenvergunning wordt afgegeven.

Manouk Pheifer tijdens het Haring- en Bierfeest op 30 juni 2018.
Het proces van vergunningverlening is in Vlaardingen onder de loep genomen door het behandelend team. Hierbij is naar voren gekomen dat een eerdere termijn van twee of vier weken ook onvoldoende is. Dit gelet op de tijd die nodig is om een goede, zorgvuldige afweging te kunnen maken en voor bespreking van het evenement in het overleg met de hulpdiensten. Daarom wordt nu voorgesteld dit te wijzigen in zes weken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *