RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SNELLE SLOOP ‘VAN DER KOOIJ’ VLAARDINGEN WANNEER BUURT NIET NAAR HOGE RECHTER STAPT

VLAARDINGEN- Het pand van het voormalige autobedrijf Van der Kooij aan de Kethelweg in Vlaardinger-Ambacht kan misschien nu al worden gesloopt. Aan wethouder Ivana Somers (Leefbaar) zal het niet liggen. Zij verwijst vooral naar de omwonenden. Somers: “Ik ga met alle liefde het gesprek aan met de ontwikkelaar om te zien of hij daartoe gemotiveerd kan worden.” De wethouder denkt dat het nu aan de buurt is. Somers: “Dan zal wel de vraag zijn, zullen de omwonenden de stap zetten richting de Raad van State?” Het lijkt de wethouder voorstelbaar dat de ontwikkelaar daardoor niet echt gemotiveerd is om het pand nu al te gaan slopen. Somers: “Want dat is een behoorlijke investering voor een plan, waarvan hij op dat moment nog niet zeker is of dat wel kan plaatsvinden.”

Het Bewonersplatform Oud Ambacht heeft al laten weten dat in de oude garage geregeld groepen jongeren en daklozen zitten. Ook zou er worden gedeald in drugs.

Officieel wordt op de voormalige Van der Kooij locatie een nieuwbouwplan ontwikkeld met appartementen en grondgebonden woningen. De plannen zouden verder worden uitgewerkt door Prohuis in samenwerking met de gemeente Vlaardingen, maar de webpagina met aanvullende informatie is offline. ‘Binnenkort zal er een aparte website voor het project online gaan’, valt te lezen op de site van Prohuis.

3 reacties op “SNELLE SLOOP ‘VAN DER KOOIJ’ VLAARDINGEN WANNEER BUURT NIET NAAR HOGE RECHTER STAPT

  1. Wanneer de garage wordt gesloopt ontstaat een poepveldje, een grote open vlakte midden in het historische hart van Ambacht. Maar als de buurt belooft niet te procederen dan blijft de garage staan… wat denk mevrouw Somers nu zelf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.