Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SNELLE ACTIE WOONOVERLAST SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Door verschillende diensten en de gemeente Schiedam is donderdagavond opgetreden tegen woonoverlast in Schiedam-Oost. In totaal zijn vijfenveertig huisbezoeken afgelegd. Op twaalf adressen bleek iets mis. Er was onder meer sprake van overbewoning en illegale bewoning.

Sinds een jaar werkt de gemeente Schiedam met de ‘Rotterdamwet’. Er is geld beschikbaar voor personele inzet van het Interventieteam, voor onder mee huisbezoeken en de aanpak malafide uitzendbureaus. Ook is een Regisseur Woonoverlast aangesteld. De gemeente maakt wel onderscheid in vormen van overlast. Meldingen op het gebied van woonoverlast, jeugdoverlast of bijvoorbeeld bijplaatsingen worden op basis van prioriteit afgehandeld. Een melding van een bijplaatsing wordt dezelfde dag opgepakt. Bij een melding woonoverlast kan meer voorbereiding nodig zijn, bijvoorbeeld omdat er meerdere partijen bij betrokken zijn.

De Ouderenpartij Schiedam (OPS) constateerde afgelopen zomer dat een klacht over overbewoning zeker twee maanden op de plank blijft liggen voor de gemeente actie onderneemt.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *