Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLUITING MAESLANTKERING HOEK VAN HOLLAND NU LIVE TE VOLGEN

HOEK VAN HOLLAND- De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering bij Hoek van Holland is vandaag door iedereen per live-stream te volgen. Vanwege de aanhoudende Covid-hoax heeft Rijkswaterstaat (RWS) besloten zoveel mogelijk mensen weg te houden bij de kering in de Nieuwe Waterweg. De weg en het fietspad naar de kering zijn daarom afgesloten voor publiek. Alleen geregistreerde bezoekers kunnen doorrijden.

Normaal gesproken is de jaarlijkse functioneringssluiting een groot publieksevenement, maar op basis van het coronageloof is dat dit jaar voor het eerst uitgesloten.

De opening wordt rechtstreeks uitgezonden via het Youtubekanaal van RWS vanaf 16.30 uur. Deze beelden omvatten onder andere rechtstreekse dronebeelden van de opening van de Maeslantkering.

EĆ©nmaal per jaar, voor aanvang van het stormseizoen, test RWS de sluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering. Deze zogenoemde functioneringssluiting vindt plaats, vroeg in de ochtend. Vanmiddag openen de keringen weer. Deze keringen hebben de taak om 2 miljoen inwoners van Zuid-Holland te beschermen tegen stormvloeden vanaf zee.

Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De functioneringssluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen, zowel de techniek als de mensen die de keringen bedienen. De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat RWS klaar is voor het stormseizoen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *