Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLUITING ILLEGAAL BOREEL OP BEDRIJVENTERREIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op bedrijventrein ‘s Gravelandsepolder in Schiedam is een illegaal bordeel per direct gesloten. Het Interventieteam Ondermijning heeft, in samenwerking met de politie (Afdeling Vreemdelingenpolitie), het seksbedrijf gelokaliseerd, naar aanleiding van een advertentie op het internet. Daarop is een controle uitgevoerd bij het pand op de Bokelweg. Het bordeel is op last van de burgemeester gesloten.

Illegale buitenlandse prostituees die in Schiedam worden opgepakt kunnen aanspraak maken op de B8 regeling uit de Vreemdelingencirculaire. Hiermee krijgen zij toch (tijdelijk) verblijfsrecht in Nederland en kunnen zij aanspraak maken op diverse voorzieningen.

Bij de controles worden de illegalen gewezen op de wet- en regelgeving over legaal werken. Ook wordt gewezen op het hulpaanbod dat beschikbaar is. Humanitas in Rotterdam biedt bijvoorbeeld een uitstapprogramma aan. Er wordt ondersteuning geboden bij het zoeken naar ander werk, het aanvragen van een uitkering, zoeken naar passende woonruimte, het op orde krijgen van praktische zaken en het zoeken naar oplossingen bij juridische problemen. Het gemeentebestuur laat weten dat juist in Schiedam actief gebruik wordt gemaakt van dit hulpaanbod.

Al sinds 1992 zijn er signalen dat misbruik wordt gemaakt van dergelijke regelingen door de ‘slachtoffers’.

2 reacties op “SLUITING ILLEGAAL BOREEL OP BEDRIJVENTERREIN SCHIEDAM

  1. Dadelijk komen er nog meer vrouwen als prostituee naar Nederland om opgepakt te worden.
    Nadat ze opgepakt zijn kunnen ze in aanmerking komen voor de B8 regeling.
    Pure concurrentie van mannelijke gelukzoekertjes. Het word dan wel mooier op straat, zie ze liever dan snorremannen en Akwasi achtige dwazen. Die meiden werken tenminste nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *