Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLUITING ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- In Schiedam-Oost is vrijdagavond een illegaal bordeel gesloten door het Interventieteam Ondermijning in samenwerking met de politie. Het clandestiene bordeel was gevestigd in een pand op het Van ‘t Hoffplein. De zaak werd ontdekt naar aanleiding van meerdere internet advertenties en signalen vanuit de buurt. Daarop is een controle uitgevoerd. Het pand is gesloten. Er is een prostituee aangetroffen.

Illegale buitenlandse prostituees die in Schiedam worden opgepakt kunnen aanspraak maken op de B8 regeling uit de Vreemdelingencirculaire. Hiermee krijgen zij toch (tijdelijk) verblijfsrecht in Nederland en kunnen zij aanspraak maken op diverse voorzieningen.

Bij de controles worden de illegalen gewezen op de wet- en regelgeving over legaal werken. Ook wordt gewezen op het hulpaanbod dat beschikbaar is. Humanitas in Rotterdam biedt bijvoorbeeld een uitstapprogramma aan. Er wordt ondersteuning geboden bij het zoeken naar ander werk, het aanvragen van een uitkering, zoeken naar passende woonruimte, het op orde krijgen van praktische zaken en het zoeken naar oplossingen bij juridische problemen. Het gemeentebestuur laat weten dat juist in Schiedam actief gebruik wordt gemaakt van dit hulpaanbod.

Al sinds 1992 zijn er signalen dat misbruik wordt gemaakt van dergelijke regelingen door de ‘slachtoffers’.

1 reactie op “SLUITING ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-OOST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *