Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLUITING ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Aan de Lorentzlaan in Schiedam-Oost is vrijdagavond een illegaal bordeel gesloten. Het pand is gesloten op last van burgemeester Cor Lamers (CDA). In het bordeel waren twee prostituees werkzaam. Naar aanleiding van advertenties op internet heeft het Interventieteam Ondermijning een controle uitgevoerd en de illegale seksinrichting aangetroffen.

Op 18 juni vorig jaar werd ook al een clandestien bordeel gesloten dat was gevestigd in een pand aan de Lorentzlaan. Hier waren vier illegale prostituees uit Brazilië werkzaam

De gemeente Schiedam heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk vergunningen aangeboden aan de exploitanten van illegale bordelen in de stad, maar op het aanbod voor legalisering werd telkens afwijzend gereageerd door de Oost-Europese, criminelen uitbaters. De onderwereld zou er niets voor voelen om te voldoen aan allerlei regels. 

De burgemeester heeft begin dit jaar nieuw prostitutiebeleid gepresenteerd. Voor Schiedam betekent dit een nieuw vergunningstelsel waardoor meer bedrijven dan voorheen onder de definitie van een seksbedrijf vallen. De minimum leeftijd om als prostituee te mogen werken in Schiedam wordt verhoogd van 18 jaar naar 21 jaar. Tegen illegale prostitutie blijft het strenge handhavingsregime bestaan.
Het blijft mogelijk om nieuwe seksbedrijven te beginnen in Schiedam, tot aan het maximum van vijf vergunde seksbedrijven. Raam- en straatprostitutiebedrijven worden hiervan uitgezonderd, omdat deze vorm van prostitutie binnen de gemeente Schiedam niet is toegestaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *