WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLUIS VOORSPELT: ‘VLAARDINGEN WACHT BONNETJESAFFAIRE’

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) declareerde in haar vorige gemeente Sluis alle reiskosten die zij maakten tussen de Zeeuws-Vlaamse gemeente en haar woonplaats Breda. Dat laten bronnen in Sluis weten aan Waterweg Actueel (Een van hen: “Ik vond het niet opportuun dat het zich op die manier voltrok, nee. Dat klopt. Kijk, het zijn privéreisjes”). Hoe haar declaratiegedrag in de haringstad eruit ziet zal eerdaags blijken. Er ligt een zeer uitgebreid verzoek om inzage in alle bonnetjes van alle Vlaardingse burgemeesters en wethouders vanaf 2012.

De fractie Boers (fB) doet een beroep op de Wet openbaarheid van Bestuur (Wob) om de bonnetjes in handen te krijgen. FB verzoekt onder meer om een overzicht van alle dienstreizen naar het buitenland, zowel in naam van de gemeente Vlaardingen als in functie als burgemeester of wethouder in bijvoorbeeld een delegatie van een ministerie, de VNG of de EU. Ook wil fB duidelijk hebben of en wanneer er een partner is meegereisd en of er voor hem of haar is betaald en of dit noodzakelijk was voor de behartiging van het overheidsbelang.

Bij de opgevraagde stukken wordt ook verzocht om een lijst van alle creditcardafschriften, inclusief het bewijs van verklaring die de functionaliteit van de uitgave aantoont van de burgemeester(s) en alle leden van het college sinds 2012.

Voor alle duidelijkheid: De Rotterdamse oud-burgemeester Bram Peper (PvdA) is begin deze eeuw gekielhaald voor het incorrect declareren van 7.500 gulden in de periode 1986 – 1998. Hij was op dat moment al politiek doodverklaard en is dat gebleven, ook na het terugbetalen van de onterechte declaraties.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “SLUIS VOORSPELT: ‘VLAARDINGEN WACHT BONNETJESAFFAIRE’

  1. Sluis Breda is toch een behoorlijk eindje. Ik zou die declaratie wel eens willen zien….Mevr. Jetten moet haar burgemeesterspost maar snel verlaten voordat de beerput nog dieper wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *