Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOPERS SLAAN TOE BIJ HOOGVLIET VLAARDINGEN-VOP

VLAARDINGEN- De helft is al gesloopt van het oude pand van supermarkt Hoogvliet aan de rand van Vlaardingen-VOP. Wie de Prins Hendrikstraat inloopt heeft vrij zicht op een groot gapend gat en stapels puin. Alleen de gevel aan de Parallelweg staat nog overeind. De supermarkt heeft de verkoop verplaatst naar de blauwe noodwinkel aan de overkant van het spoor achter station Vlaardingen Centrum.

Vlak voor de sloop begon heeft een metaaldief nog toegeslagen. De politie heeft tevergeefs gezocht naar de dief die op 19 april werd gezien op zijn vlucht richting de VOP-wijk.

Het gemeentebestuur van Vlaardingen heeft in januari ingestemd met het ontwerpwijzigingsplan voor het pand. Hierdoor is er toestemming voor het vergroten van de supermarkt, een parkeergarage en 39 duurzame sociale huurwoningen met parkeerdek. Waterweg Wonen gaat de woningen verhuren.

Ook heeft het gemeentebestuur ingestemd met het ontwerp Besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

De plannen met het complex van de supermarkt haalden de afgelopen jaren geregeld het nieuws wegens weerstand tegen het ontwerp. Dat zou niet aansluiten bij de historische uitstraling die past bij het Museumkwartier. Hoogvliet Beheer B.V. heeft vorig jaar aangegeven rekening te houden met de adviezen van het Kwaliteitsteam Rivierzone en van de Welstandcommissie, zodat het bouwplan past in de omgeving.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *