Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOPKOGEL VOOR DOORGANGSHUIS VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft een omgevingsvergunning verleend voor de sloop van het voormalige doorgangshuis voor vluchtelingen in de Willem Passtoorsstraat in Nieuwland. Het oude schoolgebouw kan nu echt worden gesloopt om plaats te maken voor het nieuwbouwproject De Bovenmeesters.

VLUCHTELING SLAAT DOOR
Op 30 mei 2018 werd een ‘allāhu akbar’ schreeuwer in Schiedam-Nieuwland neergeschoten door de politie. De leus allāhu akbar wordt standaard gebruikt voorafgaand aan het plegen van islamitische terreurdaden. De man met Syrische identiteitspapieren werd neergeschoten door de politie in zijn woning in de Van den Tempelstraat. Toen het arrestatieteam de man wilde aanhouden, viel hij de agenten aan met een bijl. De Rijksrecherche heeft onderzocht of er terecht geweld is gebruikt en is geschoten. Alles afwegende is het OM vorig jaar tot het oordeel gekomen dat de leden van de aanhoudingseenheid een beroep konden doen op noodweer. Er is daarom geen strafvervolging tegen hen ingesteld.
Bij de komst van de vluchtelingen in januari 2016 werd door huiseigenaren in de Willem Passtoorsstraat nog gevreesd voor waardedaling van hun bezit tot 30%. Er werd door insprekers bij de gemeenteraad gewezen op massale aanrandingen, vechtpartijen, valse paspoorten en IS-strijders onder de instroom van hoofdzakelijk jonge mannen. De daarop volgende aanslagen in Frankrijk, Duitsland en Zweden hebben deze bezwaarmakers gelijk gegeven.

Daarnaast waren er zorgen over het beroep op de sociale voorzieningen door vluchtelingen. In juni 2016 erkende het stadsbestuur dat een stijgend aantal te huisvesten vluchtelingen inderdaad staat voor een grotere druk op de vraag naar een sociale huurwoning in Schiedam.

Schiedam heeft in april 2016 zorgen geuit over de huisvesting van vluchtelingen. Samen met zesendertig andere steden heeft Schiedam een brief gestuurd aan het kabinet waarin ze om meer geld vroegen voor de verplichte huisvesting. Kort daarna heeft toenmalig wethouder Mario Stam (PvdA) schoorvoetend toegeven dat het stijgend aantal bijstandsuitkeringen in Schiedam is toe te schrijven aan de komst van vluchtelingen.

De druk op het beperkt aantal sociale huurwoningen in Schiedam zal ook in 2021 weer verder toenemen wanneer vluchteling hun urgentie houden. Die voorspelling deed raadslid Monique Rotteveel van oppositiepartij LOS onlangs nog. Wethouder Fahid Minhas (VVD) beweerde in reactie daarop dat de urgentie niet kan worden opgegeven.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “SLOOPKOGEL VOOR DOORGANGSHUIS VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

 1. Dat dit gebouw nu gesloopt moet worden kon ik je van te voren vertellen. Het azc gebouw in Krimpen waar ik gewerkt heb werd door deze bewoners ook niet in een staat gehouden waardoor hergebruik mogelijk was. Dat gold voor alles wat je ze gratis ter beschikking stelde, tot de schoolfietsen aan toe. In Syrië en Irak gaan ze nog iets verder, getuige de journaalbeelden staat daar geen steen meer op de ander.

  1. NB. Dit slaat op het verhaaltje van 30-5-2018 , Ik vind het trouwens nog steeds erg dat die politiehond het toen met zijn leven heeft moeten bekopen .

   1. Deze beste man heeft gruweldaden meegemaakt. Er zijn er genoeg uit de 2de wereldoorlog die door wat ze meegemaakt hebben iets uit naam van gedaan hebben. Hopelijk maak jij zelf nooit een psychose me droogklapper

    1. Nogal een verschil,

     Nederlanders die door de bezetter in eigen land 5 jaar lang zijn onderdrukt en vaak ook zijn mishandeld et cetera en in eigen land bleven. Kon men vluchten dan gedroegen deze mensen zich en gingen werken en pasten zich aan. (De hand die je voet behoor je niet te bijten). Ook staken deze geen matras in de brand en gooiden niet met biljartballen naar de brandweer om deze zwaar letsel toe te brengen.

     Of een figuur uit een ver land, die nooit wat heeft betekend in Nederland, alles kan krijgen en doen en dan hetgeen doet waarvoor hij gevlucht zou zijn.

 2. In de periode dat ik in een AZC werkte zag ik dat veel bewoners schofterig, respectloos en verspillend met voedsel omgingen. Die maffe vrijwilligers zeiden dan, ze hebben honger gekend en kunnen niet met een overdaad aan voedsel omgaan. Nou geloof me, mijn ouders hebben de hongerwinter meegemaakt en voedsel verspilling was taboe bij hun, en ook bij ons door de opvoeding. Nog een voorbeeldje, de asielzoekers gaan de stad in, krijgen het warm en gooien dan hun jas weg zodat ze er niet mee rond hoeven te sjouwen. Die maffe vrijwilligers geven toch direct een nieuwe jas. Uitsluitend merkkleding werd door hen geaccepteerd. Ik heb mijn dagrapporten bewaard uit die periode en kan voor u honderden negatieve gedragingen oplepelen tegenover tientallen positieve gedragingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *