Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOPHAMER BLIJFT DREIGEN VOOR HOF VAN SPALAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam wil 30.000 euro inzetten van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren (CVVE) Hof van Spaland voor een haalbaarheidsonderzoek naar de toekomstplannen met het winkelcentrum en het Bachplein.

Zeer binnenkort verschijnt de Detailhandelsvisie. Dan wordt duidelijk wat er echt moet gebeuren met het Hof van Spaland, maar ook met de Nolenslaan en de Groenelaan in de Gorzen.

Bij alle plannen met het Hof van Spaland loopt de gemeente aan tegen het huidige versnipperde eigendom van het winkelvastgoed. Waarbij veel lijkt af te hangen van één grote krachtige partij: Albert Heijn. De gemeente speelt al geruime tijd met plannen voor de sloop van het winkelcentrum in Groenoord.

Eerder onderzoek heeft al laten zien dat de winkels in het Hof van Spaland niet toekomstbestendig zijn in de huidige vorm. Sloop van het winkelcentrum is een reële optie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

20 reacties op “SLOOPHAMER BLIJFT DREIGEN VOOR HOF VAN SPALAND SCHIEDAM

 1. Slopen? Wat wordt dan het alternatief voor het halen van boodschappen voor de bewooners welke daar in die omgeving wonen. Het winkelbestand in Groenoord en Spaland wordt bij sloop van het hof van Spaland wel erg karig. Als je daarbij ook nog eens het beleid van het langer op zicht zelf blijven worden van ouderen naast zet, gaat it wel problemen geven voor de oudere Schiedammer om aan zijn of haar boodschappen te komen.

 2. Hof v spaland het enigste winkel centrum waar vele schiedammers inkopen doen,de Hoogstraat is al jaren niks meer word ook nooit meer een winkelstraat( bolmers heeft het toen ook geprobeerd om er een levende binnenstad van te maken)afgelopen 30 jaar al 2 x een andere bestrating daar kom het kooppubliek niet op af,is voor de ambtenaren die er tussen de middag lopen met een broodje bal in hun hand.
  Groenelaan is geen winkelstraat,straat is voor gorzenaren om contacten te behouden.
  Nolenslaan lopen weinig echte schiedammers.
  Hof van Spaland moet je juist uitbreiden ruimte genoeg, en blijft en komt er meer koopkracht in en naar Schiedam…
  Een oud schiedammer.
  familie heeft winkels gehad in de stad,groenelaan,nolenslaan,hof v Spaland al meer dan 100 jaar..

 3. Als het idee van de gemeente is dat men dan naar Schiedam Centrum komt om te shoppen; vergeet het maar. Dat wordt vierhavenstraat of centrum Rotterdam. Renoveer het winkelcentrum gewoon. Dit stukje Schiedam heeft het Hof van Spaland nodig!

 4. Zij kunnen beter de Nieuwe Passage slopen dan wordt de Hoogstraat ook weer leuker.
  In het Hof van Spaland is het drukker op zaterdag dan in het centrum , echt heel gezellig .
  De gemeente heeft zeker weer ruimte nodig voor huizen , die dan vooral onbetaalbaar zijn voor de gewone Schiedammer .

 5. Wat een onzin! Spaland loopt als een trein en is erg populair voor de omgeving én ook nog gezellig! Er word niet gesproken over een nieuw winkelcentrum en dat is vreemd?! Alles verpauperd in Schiedam en dit is inderdaad het enige winkel gebied wat nog leuk is.

 6. Als renoveren van het Hof van Spaland niet haalbaar is, dan maar slopen en opnieuw bouwen.
  Dan kan er meteen ook een uitgebreid gezondheidscentrum komen en betaalbare (koop)appartementen boven de winkels en/of op het Bachplein. Appartementen voor de senioren in Schiedam Noord die daardoor hun eengezinswoning kunnen verlaten en ruimte maken voor jonge gezinnen. Blijven de scholen ook gevuld, de leeftijdsopbouw in Noord komt weer in evenwicht en de wijk blijft levendig. Een gevarieerd koperspubliek komt de nieuwe winkeliers ook ten goede. Daarbij past een mooie horecavoorziening, zodat een bezoek aan het gezondheidscentrum en het Hof van Spaland afgesloten kan worden met een drankje, een lunch of een diner. Dan wordt het nieuwe Hof van Spaland en het nieuwe Bachplein het ”Stadshart” van Schiedam Noord.
  Let wel, Schiedam Noord is met bijna 30000 inwoners bijna net zo groot als heel Maassluis met 32000 inwoners! Dus een mooi centrum zou prachtig zijn.
  Dit alles vanzelfsprekend goed bereikbaar zonder obstakels voor de kinderwagen, rollator, scootmobiel, visueel gehandicapten enz.
  Geen nieuw winkelcentrum betekent niet automatisch dat de Noorderling gaat winkelen in de Binnenstad, die gaat vermoedelijk eerder naar De Loper in Vlaardingen of het prachtige nieuwe winkelcentrum in Maassluis en Rotterdam niet te vergeten!
  Dus laat een mogelijk nieuw Hof van Spaland niet beïnvloeden door de problemen in de Binnenstad!

 7. Belachelijk! Dan ga ik naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum en dat is de Loper in Vlaardingen Holy. Dat winkelcentrum is wél uitgebreid jaren geleden én wordt ook nog eens goed onderhouden. In Schiedam Centrum kom ik nooit en dat zal ook echt zo blijven

  1. Elly slopen ? Er moet eens geprobeerd worden om niet de zelfde soort winkels bij elkaar te doen twee drogisten .twee bakkers drie kleding winkels .twee slagers .

 8. Wat een raar onvolledig artikel! Het moet natuurlijk zijn: sloop van het oude en bouwen van een nieuw winkelcentrum is een reële optie.

 9. Maar gelukkig nieuwe bestrating in het centrum..dat zal een stormloop worden daar!

  Even serieus. Spaland slopen is het domste wat de gemeente kan doen, maarja zo kennen we de gemeente helaas.

 10. Als men toch een onderzoek gaat doen neem dan gelijk even het zogenaamde centrum mee. Want ook die winkels zijn niet toekomst bestendig. Stuur als gemeente iedereen naar Vlaardingen (holy) of naar Rotterdam. In het centrum staat trouwens meer leeg als in Spaland.

 11. Een belachelijk idee Hof van Spaland slopen, het is er gezellig en druk fijn om te winkelen.
  Passage slopen is een beter idee. Kom echt niet naar schiedam centrum om te winkelen dan, gewoon trammetje naar De Loper dan maar.

 12. Gezelligste winkel centrum van Schiedam slopen, hoe dom kan je zijn. Denk niet dat Ahold daar aan mee gaat werken die bezit 90% van de panden dus waar bemoeit de gemeente zich mee?

 13. Belachelijk. Staat er pas sinds jaren 70, echt weer Schiedam om zo aan kapitaalvernietiging te doen. Daarnaast is er verder niets en dan moet je naar de Loper want het centrum van Schiedam, daar moeten we het maar niet over hebben toch? da’s slecht voor het humeur. Breng liever de snippers van Geuzenpleintje en Kethel ook naar Spaland en maak er wat moois van.
  Gemeente heeft denk ik stiekem al beslist want het ziet er niet uit in Spaland, lekkages in de overkapping en die trap naar de parkeergarage, hoe durven ze! Dit slopen en nieuw op dezelfde plek bouwen is trouwens ook belachelijk. Met dat stikstof gezeur kan je beter iets bouwen dat echt nodig is voor de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *